Harlekýn

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Dezert
Ingredience
Složení 10 porcí
- Máslo
- Smetana ke šlehání 40% 550 ml
- Kakao holandské 75 g
- Cukr krupicový 150 g
- Mouka polohrubá 130 g
- Mouka hrubá
- Vejce 5 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Olej slunečnicový 4 plž
- Čokoláda hořká 25 g
- Máslo
- Smetana ke šlehání 40% 550 ml
- Kakao holandské 75 g
- Cukr krupicový 150 g
- Mouka polohrubá 130 g
- Mouka hrubá
- Vejce 5 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Olej slunečnicový 4 plž
- Čokoláda hořká 25 g
Příprava
- 1Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte v chladničce.
- 2Předehřejte troubu na 160°C. Vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 20 cm.
- 3Vejce rozklepněte do ohnivzdorné mísy, přidejte zbývající krupicový a vanilkový cukr, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 minut, aby se hmota zahřála. Sejměte a vyšlehejte do husté bílé pěny.
- 4Vmíchejte prosetou mouku s kakaem a nakonec olej. Těsto vlijte do formy a uhlaďte stěrkou do roviny. Pečte asi 40–45 minut tak, aby se těsto nelepilo na špejli.
- 5Nechte chvíli chladnout ve formě, pak odstraňte boky. Vychladlý dort překlopte na pečicí papír a rozkrojte napůl.
- 6Vyšlehejte pařížskou šlehačku a zhruba třetinou potřete vršek spodního korpusu. Přiklopte druhým plátem a celý povrch i boky pomažte tmavou šlehačkou (část si nechte na dozdobení) a uhlaďte.
- 7Zbylých 200 ml smetany ke šlehání ušlehejte, ozdobte jí vršek dortu a dozdobte pařížskou šlehačkou a strouhanou čokoládou.
- 1Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte v chladničce.
- 2Předehřejte troubu na 160°C. Vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 20 cm.
- 3Vejce rozklepněte do ohnivzdorné mísy, přidejte zbývající krupicový a vanilkový cukr, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 minut, aby se hmota zahřála. Sejměte a vyšlehejte do husté bílé pěny.
- 4Vmíchejte prosetou mouku s kakaem a nakonec olej. Těsto vlijte do formy a uhlaďte stěrkou do roviny. Pečte asi 40–45 minut tak, aby se těsto nelepilo na špejli.
- 5Nechte chvíli chladnout ve formě, pak odstraňte boky. Vychladlý dort překlopte na pečicí papír a rozkrojte napůl.
- 6Vyšlehejte pařížskou šlehačku a zhruba třetinou potřete vršek spodního korpusu. Přiklopte druhým plátem a celý povrch i boky pomažte tmavou šlehačkou (část si nechte na dozdobení) a uhlaďte.
- 7Zbylých 200 ml smetany ke šlehání ušlehejte, ozdobte jí vršek dortu a dozdobte pařížskou šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











