Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLinecké indiánky s malinami
Albert logoAlbert logo
  • Linecké indiánky s malinami

Linecké indiánky s malinami

Linecké indiánky s malinami
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
60 porcí
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 3 ks
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Sůl
  • Cukr krupicový 250 g
  • Maliny lyofilizované 40 g
  • Rum 2 plž
  • Džem malinový 150 g
  • Máslo 125 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 3 ks
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Cukr moučkový 100 g
  • Sůl
  • Cukr krupicový 250 g
  • Maliny lyofilizované 40 g
  • Rum 2 plž
  • Džem malinový 150 g

Příprava

1
Smíchejte mouku, máslo, 3 žloutky, cukr moučku, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujte linecké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice na 2 hodiny.
2
Pak těsto vyválejte na placku silnou 3 mm a vykrájejte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
3
Druhou polovinu koleček vyválejte na menší tloušťku 2 mm. Opět kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem, ale teplotu v troubě snižte na 160 °C.
4
Zbylé 3 bílky vyšlehejte v míse do pěny a zašlehejte cukr krystal. Šlehejte, dokud se bílky nezmění v pevnou lesklou hmotu. Pevný sníh přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte na tenká kolečka.
5
Indiánky posypte rozdrobenými malinami a plech s indiánky pečte na 120 °C 20 minut, aby linecké bylo zespodu dozlatova upečené.
6
Po upečení slepujte malinovým džemem smíchaným s rumem.
1
Smíchejte mouku, máslo, 3 žloutky, cukr moučku, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujte linecké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice na 2 hodiny.
2
Pak těsto vyválejte na placku silnou 3 mm a vykrájejte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
3
Druhou polovinu koleček vyválejte na menší tloušťku 2 mm. Opět kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem, ale teplotu v troubě snižte na 160 °C.
4
Zbylé 3 bílky vyšlehejte v míse do pěny a zašlehejte cukr krystal. Šlehejte, dokud se bílky nezmění v pevnou lesklou hmotu. Pevný sníh přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte na tenká kolečka.
5
Indiánky posypte rozdrobenými malinami a plech s indiánky pečte na 120 °C 20 minut, aby linecké bylo zespodu dozlatova upečené.
6
Po upečení slepujte malinovým džemem smíchaným s rumem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.