
Letní ovoce s madlenkami a krémem

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Lesní směs ovoce 750 g
- Bílé víno 5 plž
- Likér třešňový 2 plž
- Cukr krupicový 150 g
- Smetana ke šlehání 40% 300 ml
- Mouka hladká 100 g
- Cukr moučkový
- Vejce 1 ks
- Vaječný bílek 1 ks
- Med 1 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Máslo 100 g
- Lesní směs ovoce 750 g
- Bílé víno 5 plž
- Likér třešňový 2 plž
- Cukr krupicový 150 g
- Smetana ke šlehání 40% 300 ml
- Mouka hladká 100 g
- Cukr moučkový
- Vejce 1 ks
- Vaječný bílek 1 ks
- Med 1 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Máslo 100 g
Příprava
- 1Nejprve upečte madlenky. Troubu předehřejte na 190 °C a máslem vymažte 12 formiček na medvědí tlapičky a lehce je poprašte moukou. Pak smíchejte mouku a cukr. V jiné míse vidličkou prošlehejte máslo, vaječný žloutek, med a vanilkový extrakt. Bílky ušlehejte dotuha. Pak postupně přidávejte máslovou směs ke směsi suchých ingrediencí a vše spojte, nakonec postupně vmíchávejte bílky. Vzniklé těsto rozdělte do formiček a pečte deset až dvanáct minut dozlatova. Pár minut nechte zchladnout ve formičkách, pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
- 2Ovoce očistěte, a je-li potřeba, odstopkujte ho a dejte do servírovací mísy. Přilijte likér a opatrně promíchejte. Bílé víno smíchejte s cukrem, poté vlijte smetanu a ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do polotuha. Přendejte do misky a podávejte společně: ovoce se smetanou a madlenkami.
- 1Nejprve upečte madlenky. Troubu předehřejte na 190 °C a máslem vymažte 12 formiček na medvědí tlapičky a lehce je poprašte moukou. Pak smíchejte mouku a cukr. V jiné míse vidličkou prošlehejte máslo, vaječný žloutek, med a vanilkový extrakt. Bílky ušlehejte dotuha. Pak postupně přidávejte máslovou směs ke směsi suchých ingrediencí a vše spojte, nakonec postupně vmíchávejte bílky. Vzniklé těsto rozdělte do formiček a pečte deset až dvanáct minut dozlatova. Pár minut nechte zchladnout ve formičkách, pak vyklopte a nechte zcela zchladnout.
- 2Ovoce očistěte, a je-li potřeba, odstopkujte ho a dejte do servírovací mísy. Přilijte likér a opatrně promíchejte. Bílé víno smíchejte s cukrem, poté vlijte smetanu a ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do polotuha. Přendejte do misky a podávejte společně: ovoce se smetanou a madlenkami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.