Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 plátky slaniny
4 plátky světlého chleba
2 lžíce másla na pomazání
100 g čedaru, nastrouhaného
4 lžíce guacamole
Na guacamole
1 zralé avokádo
1 lžíce citronové šťávy
1–2 stroužky česneku
1 menší jarní cibulka sůl
6 cherry rajčátek, nadrobno

Postup přípravy

Mexickou pochoutku guacamole určitě stojí za to ochutnat. V toustovém chlebu si ji můžete připravit jako svačinku.

Nejprve si připravte guacamole:
1) Rozpulte avokádo, dužinu vydlabejte lžící do nádoby k tyčovému mixéru, přidejte šťávu z citronu, česnek a cibulku a rozmixujte.
2) Dochuťe solí a šťávou z citronu, vmíchejte rajčata a odložte.

A jde se na sendviče:
3) V pánvi opečte slaninu dokřupava, pak nechte odsát tuk na papírové utěrce.
4) Každý plátek toustového chleba potřete po jedné straně máslem.
5) Stranu bez másla posypejte čtvrtinou sýra, potřu 2 lžícemi guacamole, na ni položte 2 plátky slaniny, posypejte další čtvrtinou sýra a přiklopte plátkem toustového chleba tak, aby strana namazaná máslem byla nahoře.
6) Na pánvi opékejte sendviče asi 3 minuty z každé strany, až je i sýr roztavený.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty