Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 čerstvý pstruh
2–3 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
100 g anglické slaniny
sůl
pepř
olivový olej
1 citron
2 větvičky cherry rajčátek
1 cuketa

Postup přípravy

Pro milovníky ryb jsme připravili recept na grilovaného pstruha se zeleninou. Při grilování plněného pstruha se skvěle propojí chutě česneku, slaniny a rozmarýnu s masem, čímž se dosáhne výtečně jemné chuti.

1) Pokud nemáte již vykuchanou rybu, pstruha nejprve vykuchejte, a následně omyjte. Omytou rybu osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a pokapejte citronovou šťávou. Dále vyložte břišní dutinu pstruha česnekem, slaninou a rozmarýnem. Pstruha grilujte přibližně 8 minut, dejte ale pozor, aby se vám nepřipálil.

2) Nakrájejte cherry rajčátka na poloviny a cuketu na plátky. Poté ogrilujte zeleninu společně se pstruhem do změknutí.

Doporučujeme vyzkoušet také grilovat zeleninu společně se pstruhem zabalené v alobalu. Šťáva ze zeleniny se spojí s masem a vytvoří tak velmi chutný celek.

Pomohl vám recept?
34hodnocení4

Další videorecepty