Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g celozrnného kuskusu
400 ml zeleninového vývaru, vroucího
2 čerství pstruzi, opláchnutí
Sůl, pepř
2 lžičky provensálského koření
1 červená cibule, na kolečka
1 lžíce strouhaného kokosu
1 a ½ pomeranče
1 limeta
Hrst mátových lístků
1 citron, na čtvrtky

Postup přípravy

Kuskus zalijte horkým vývarem a přiklopený nechte nabobtnat. Poté promíchejte, aby rychleji vychladl. Pstruhy na bocích 3× nařízněte, osolte, opepřete, posypejte provensálským kořením a dejte na gril. Grilujte z každé strany 5–7 minut.

Do mísy vložte kuskus s cibulí, kokosem, vyfiletovaným pomerančem a mátou. Přelijte zálivkou z oleje, šťávy z půlky pomeranče, limetové šťávy, soli a pepře. Pstruha servírujte s kouskem citronu, s kuskusovým salátem a sklenicí bílého vína.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty