Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený mořský vlk v citrusové marinádě s rukolovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Pečený mořský vlk v citrusové marinádě s rukolovým salátem
Pečený mořský vlk v citrusové marinádě s rukolovým salátem

Pečený mořský vlk v citrusové marinádě s rukolovým salátem

Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Mořský vlk 600 g
  • Pomeranč 4 ks
  • Citron 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Rukola 100 g
  • Pomerančová šťáva 2 plž
  • Olivy černé 2 plž
  • Rajčata cherry 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Mořský vlk 600 g
  • Pomeranč 4 ks
  • Citron 1 ks
  • Olej olivový 4 plž
  • Rukola 100 g
  • Pomerančová šťáva 2 plž
  • Olivy černé 2 plž
  • Rajčata cherry 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Pro přípravu citrusové marinády budete potřebovat nastrouhanou kůru z citronu, pomerančů a 2 lžíce olivového oleje. Celou marinádu ochuťte solí a pepřem, dobře promíchejte a dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
Pomeranče, ze kterých jste použili kůru, nakrájejte na plátky, uložte je na mřížku v troubě a grilujte pár minut z obou stran.
4
Ryby omyjte a osušte papírovou utěrkou.
5
Plech vyložte pečicím papírem, na který dejte grilované pomeranče a na ně položte ryby. Po stranách mořské vlky nařízněte na přibližně 4 místech a potřete citrusovou marinádou. Dovnitř ryby vložte kolečka citronu. Pečte je asi 15–20 minut dozlatova.
6
Omytou a osušenou rukolu smíchejte s černými olivami a cherry rajčaty. Salát ochuťte 3 lžícemi olivového oleje a čerstvou pomerančovou šťávou a podávejte spolu s rybami.
1
Pro přípravu citrusové marinády budete potřebovat nastrouhanou kůru z citronu, pomerančů a 2 lžíce olivového oleje. Celou marinádu ochuťte solí a pepřem, dobře promíchejte a dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
Pomeranče, ze kterých jste použili kůru, nakrájejte na plátky, uložte je na mřížku v troubě a grilujte pár minut z obou stran.
4
Ryby omyjte a osušte papírovou utěrkou.
5
Plech vyložte pečicím papírem, na který dejte grilované pomeranče a na ně položte ryby. Po stranách mořské vlky nařízněte na přibližně 4 místech a potřete citrusovou marinádou. Dovnitř ryby vložte kolečka citronu. Pečte je asi 15–20 minut dozlatova.
6
Omytou a osušenou rukolu smíchejte s černými olivami a cherry rajčaty. Salát ochuťte 3 lžícemi olivového oleje a čerstvou pomerančovou šťávou a podávejte spolu s rybami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.