Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaný mořský vlk s paprikovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Grilovaný mořský vlk s paprikovým salátem
Grilovaný mořský vlk s paprikovým salátem

Grilovaný mořský vlk s paprikovým salátem

Snadné
16-30 minut
0/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sůl
  • Mořský vlk 4 ks
  • Olej olivový 90 ml
  • Pepř
  • Citron BIO 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Chilli vločky
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Mix listových salátů 100 g
  • Sůl
  • Mořský vlk 4 ks
  • Olej olivový 90 ml
  • Pepř
  • Citron BIO 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Chilli vločky
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Mix listových salátů 100 g

Příprava

1
Z omytých a osušených ryb připravte filety. Veďte řez za ploutvemi co nejhlouběji. Následně ostrým nožem kopírujte krátkými tahy hřbetní ploutev a postupně obřežte skelet. Dalším řezem kopírujte páteř, zatímco čepel nože je nakloněná směrem ke skeletu ryby.
2
Takto připravené filety zakápněte 60 ml olivového oleje a z obou stran osolte a opepřete. Grilujte nejdříve na straně s kůží dolů dozlatova a poté obraťte.
3
Připravte dresink. Zbylý olej v misce smíchejte s najemno nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu, prolisovaným česnekem, špetkou chilli vloček, tymiánem a pokrájenou petrželkou.
4
Omyté papriky zbavte jádřinců a pokrájejte na kostičky. Přesypte je do větší mísy a smíchejte s mixem salátů, dresinkem, dochuťte solí a pepřem a podávejte s grilovanou rybou.
1
Z omytých a osušených ryb připravte filety. Veďte řez za ploutvemi co nejhlouběji. Následně ostrým nožem kopírujte krátkými tahy hřbetní ploutev a postupně obřežte skelet. Dalším řezem kopírujte páteř, zatímco čepel nože je nakloněná směrem ke skeletu ryby.
2
Takto připravené filety zakápněte 60 ml olivového oleje a z obou stran osolte a opepřete. Grilujte nejdříve na straně s kůží dolů dozlatova a poté obraťte.
3
Připravte dresink. Zbylý olej v misce smíchejte s najemno nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu, prolisovaným česnekem, špetkou chilli vloček, tymiánem a pokrájenou petrželkou.
4
Omyté papriky zbavte jádřinců a pokrájejte na kostičky. Přesypte je do větší mísy a smíchejte s mixem salátů, dresinkem, dochuťte solí a pepřem a podávejte s grilovanou rybou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.