
Grilované kuře s hořčičným dipem a růžičkovou kapustou
Ingredience
5 | lžic olivového oleje |
4 | kuřecí prsa |
sůl | |
pepř | |
2 | lžičky grilovacího koření |
6 | stroužků česneku |
2 | citrony |
6 | větviček čerstvého rozmarýnu |
120 ml | kuřecího vývaru |
450 g | růžičkové kapusty |
20 g | strouhaného parmazánu |
150 g | hrubozrnné hořčice Bornier |
100 ml | javorového sirupu |
1 | lžička worcesterské omáčky |
1 | lžička sušeného česneku |
Postup přípravy
1. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Omytá kuřecí prsa osolte, opepřete, zaprašte grilovacím kořením a opečte. Jakmile je spodní strana opečená dozlatova, otočte, přidejte nožem rozdrcené stroužky česneku, na kolečka pokrájený dobře omytý citron a rozmarýn. Opékejte další 3 minuty.
2. Přidejte kuřecí vývar a dejte kuře do trouby předehřáté na 180 °C na 15 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat.
3. V malé misce smíchejte šťávu z 1 citronu a zbylý olivový olej. Ve větší míse smíchejte najemno pokrájenou omytou růžičkovou kapustu, citronový olej a parmazán. Dochuťte solí a pepřem.
4. Na hořčičný dip v misce smíchejte hrubozrnnou hořčici s javorovým sirupem, worcesterskou omáčkou a sušeným česnekem.
5. Kuře servírujte s pečenými citrony, česnekem, kapustovým salátkem, hořčičným dipem a ozdobte snítkami tymiánu.
TIP : kapustičky se vrací na scénu, proto abyste si je zamilovaly
Vitamin C – zdroj vitaminu C, přispívá k normální funkci imunitního systému