Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilované kuře s hořčičným dipem a růžičkovou kapustou

Grilované kuře s hořčičným dipem a růžičkovou kapustou

Ingredience

5 lžic olivového oleje
4 kuřecí prsa
sůl
pepř
2 lžičky grilovacího koření
6 stroužků česneku
2 citrony
6 větviček čerstvého rozmarýnu
120 ml kuřecího vývaru
450 g růžičkové kapusty
20 g strouhaného parmazánu
150 g hrubozrnné hořčice Bornier
100 ml javorového sirupu
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžička sušeného česneku

Postup přípravy

1. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Omytá kuřecí prsa osolte, opepřete, zaprašte grilovacím kořením a opečte. Jakmile je spodní strana opečená dozlatova, otočte, přidejte nožem rozdrcené stroužky česneku, na kolečka pokrájený dobře omytý citron a rozmarýn. Opékejte další 3 minuty.
2. Přidejte kuřecí vývar a dejte kuře do trouby předehřáté na 180 °C na 15 minut. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat.
3. V malé misce smíchejte šťávu z 1 citronu a zbylý olivový olej. Ve větší míse smíchejte najemno pokrájenou omytou růžičkovou kapustu, citronový olej a parmazán. Dochuťte solí a pepřem.
4. Na hořčičný dip v misce smíchejte hrubozrnnou hořčici s javorovým sirupem, worcesterskou omáčkou a sušeným česnekem.
5. Kuře servírujte s pečenými citrony, česnekem, kapustovým salátkem, hořčičným dipem a ozdobte snítkami tymiánu.
TIP : kapustičky se vrací na scénu, proto abyste si je zamilovaly
Vitamin C – zdroj vitaminu C, přispívá k normální funkci imunitního systému

Pomohl vám recept?

Další videorecepty