Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilované kotlety s fazolovým salátem

Grilované kotlety s fazolovým salátem

Ingredience

4 vepřové kotlety
150 ml slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce třtinového cukru
4 lžičky grilovacího koření
2 lžičky sušeného tymiánu
sůl, pepř
200 g brambor
100 g zelených fazolek
80 ml ostrého kečupu
10 ml worcesteru
5 kapek tabaska
1 lžíce medu
2 lžičky oregana
425 ml červených fazolí ve slaném nálevu
½ červené cibule
150 g cherry rajčat mix
40 ml olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

1. Kotlety naložte na 2 hodiny do marinády z oleje, rozmělněného česneku, cukru, koření, tymiánu, soli a pepře.
2. Omyté brambory vařte ve slupce 15 minut. Fazolky zbavené stopek povařte 8 minut a zchlaďte v ledové vodě. Scezené brambory překrojte na poloviny.
3. Kotlety grilujte přiklopené na střední žár 10 minut z každé strany. Po otočení přidejte brambory na grilovacím tácku, osolte a opepřete.
4. Na dip rozmíchejte kečup, worcester, tabasko, med a 1 lžičku oregana.
5. Brambory promíchejte s fazolkami, scezenými fazolemi, nudličkami cibule, rozpůlenými cherry rajčaty. Přelijte zálivkou z olivového oleje, octa, oregana, soli a pepře.
6. Kotletky podávejte s fazolkovým salátem a kečupovým dipem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty