Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované brambůrky na špízu
Albert logoAlbert logo
  • Grilované brambůrky na špízu
Grilované brambůrky na špízu

Grilované brambůrky na špízu

Velmi snadné
46-60 minut
3/5
Vegetariánské
Grilování

Ingredience4 porce

4 porce
  • Paprika mletá sladká 10 g
  • Strouhanka 40 g
  • Parmazán 80 g
  • Špejle 12 ks
  • Pepř
  • Sůl 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 3 plž
  • Brambory 12 ks
  • Paprika mletá sladká 10 g
  • Strouhanka 40 g
  • Parmazán 80 g
  • Špejle 12 ks
  • Pepř
  • Sůl 1 člž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Olej olivový 3 plž
  • Brambory 12 ks

Příprava

1
Špejle ponořte na 10 minut do vody, aby se nasákly. Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou. Vodu přiveďte k varu a brambory 8 minut vařte. Vodu slijte, brambory nechte chvilku zchladnout. Pak napíchněte vždy jednu bramboru na připravenou špejli.
2
Ostrým nožem krájejte bramboru shora zešikma a postupně bramborou otáčejte tak, abyste nožem jeli do spirály. Díky špejli bude hezky držet u sebe. Poté opatrně popotáhněte bramboru tak, aby se roztáhla po celé délce špejle a mezi plátky vznikly mezery.
3
Do misky nastrouhejte najemno 80 g parmazánu. Přidejte 40 g strouhanky, 10 g papriky, lžičku soli a opepřete. Vše promíchejte. Brambory potřete olivovým olejem mašlovačkou zvenku i vevnitř. Grilujte na střední žár asi 12 minut do změknutí. Dvě minuty před koncem je posypte připravenou kořeněnou směsí a dogrilujte.
4
Hotové brambory přendejte na tác. Posypte je hrubozrnnou solí a ozdobte nasekanou petrželkou. Tyto brambory u vás budou bodovat!
1
Špejle ponořte na 10 minut do vody, aby se nasákly. Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou. Vodu přiveďte k varu a brambory 8 minut vařte. Vodu slijte, brambory nechte chvilku zchladnout. Pak napíchněte vždy jednu bramboru na připravenou špejli.
2
Ostrým nožem krájejte bramboru shora zešikma a postupně bramborou otáčejte tak, abyste nožem jeli do spirály. Díky špejli bude hezky držet u sebe. Poté opatrně popotáhněte bramboru tak, aby se roztáhla po celé délce špejle a mezi plátky vznikly mezery.
3
Do misky nastrouhejte najemno 80 g parmazánu. Přidejte 40 g strouhanky, 10 g papriky, lžičku soli a opepřete. Vše promíchejte. Brambory potřete olivovým olejem mašlovačkou zvenku i vevnitř. Grilujte na střední žár asi 12 minut do změknutí. Dvě minuty před koncem je posypte připravenou kořeněnou směsí a dogrilujte.
4
Hotové brambory přendejte na tác. Posypte je hrubozrnnou solí a ozdobte nasekanou petrželkou. Tyto brambory u vás budou bodovat!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 13 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.