Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

12 špejlí
12 raných brambor
80 g parmazánu
40 g strouhanky
10 g mleté papriky
1 lžička soli
pepř
3 lžíce olivového oleje
hrubozrnná sůl
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Špejle ponořte na 10 minut do vody, aby se nasákly. Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou. Vodu přiveďte k varu a brambory 8 minut vařte. Vodu slijte, brambory nechte chvilku zchladnout. Pak napíchněte vždy jednu bramboru na připravenou špejli.
2. Ostrým nožem krájejte bramboru shora zešikma a postupně bramborou otáčejte tak, abyste nožem jeli do spirály. Díky špejli bude hezky držet u sebe. Poté opatrně popotáhněte bramboru tak, aby se roztáhla po celé délce špejle a mezi plátky vznikly mezery.
3. Do misky nastrouhejte najemno 80 g parmazánu. Přidejte 40 g strouhanky, 10 g papriky, lžičku soli a opepřete. Vše promíchejte. Brambory potřete olivovým olejem mašlovačkou zvenku i vevnitř. Grilujte na střední žár asi 12 minut do změknutí. Dvě minuty před koncem je posypte připravenou kořeněnou směsí a dogrilujte.
4. Hotové brambory přendejte na tác. Posypte je hrubozrnnou solí a ozdobte nasekanou petrželkou. Tyto brambory u vás budou bodovat!

Pomohl vám recept?
40hodnocení3

Další videorecepty