Grilované batáty s cizrnou a pikatní harissou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Batáty omyjte, osušte a propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte dalších 15 minut. Červenou papriku rozpulte, vyřízněte semínka a opečte v troubě nebo na grilu. Šalotku nakrájejte a pomalu orestujte na oleji. Zhruba po 5 minutách posypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Přesuňte do mixéru, přidejte opečenou papriku, harissu a rozmixujte. Podle potřeby osolte a opepřete. Opečený batát naplňte rukolou, cizrnou a pokapejte harissovou omáčkou
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Grilované batáty s cizrnou a pikatní harissou
Co budete potřebovat
Jak na to?
Batáty omyjte, osušte a propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte dalších 15 minut. Červenou papriku rozpulte, vyřízněte semínka a opečte v troubě nebo na grilu. Šalotku nakrájejte a pomalu orestujte na oleji. Zhruba po 5 minutách posypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Přesuňte do mixéru, přidejte opečenou papriku, harissu a rozmixujte. Podle potřeby osolte a opepřete. Opečený batát naplňte rukolou, cizrnou a pokapejte harissovou omáčkou
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio