
Grilované batáty s cizrnou a pikatní harissou
Nebojte se luštěnin. Naplňte grilované sladké brambory cizrnou a pikantní harissovou omáčkou.
Postup přípravy
Batáty omyjte, osušte a propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte dalších 15 minut. Červenou papriku rozpulte, vyřízněte semínka a opečte v troubě nebo na grilu. Šalotku nakrájejte a pomalu orestujte na oleji. Zhruba po 5 minutách posypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Přesuňte do mixéru, přidejte opečenou papriku, harissu a rozmixujte. Podle potřeby osolte a opepřete. Opečený batát naplňte rukolou, cizrnou a pokapejte harissovou omáčkou
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod