Grilované batáty s cizrnou a pikatní harissou
Ingredience
4 | středně velké batáty |
1 | lžíce oleje |
1 | lžička soli |
1 | červená paprika |
1 | šalotka |
1 | lžička oleje |
1/2 | lžičky hnědého cukru |
2 | lžičky harissy |
sůl, pepř | |
hrst rukoly | |
60 g | vařené cizrny |
Postup přípravy
Batáty omyjte, osušte a propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte dalších 15 minut. Červenou papriku rozpulte, vyřízněte semínka a opečte v troubě nebo na grilu. Šalotku nakrájejte a pomalu orestujte na oleji. Zhruba po 5 minutách posypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Přesuňte do mixéru, přidejte opečenou papriku, harissu a rozmixujte. Podle potřeby osolte a opepřete. Opečený batát naplňte rukolou, cizrnou a pokapejte harissovou omáčkou
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY