Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilované batáty s cizrnou a pikatní harissou

Grilované batáty s cizrnou a pikatní harissou

Nebojte se luštěnin. Naplňte grilované sladké brambory cizrnou a pikantní harissovou omáčkou.

Ingredience

4 středně velké batáty
1 lžíce oleje
1 lžička soli
1 červená paprika
1 šalotka
1 lžička oleje
1/2 lžičky hnědého cukru
2 lžičky harissy
sůl, pepř
hrst rukoly
60 g vařené cizrny

Postup přípravy

Batáty omyjte, osušte a propíchněte vidličkou. Potřete olejem, posolte a zabalte do dvou vrstev alobalu. Grilujte 20 minut po jedné straně. Pak otočte a pečte dalších 15 minut. Červenou papriku rozpulte, vyřízněte semínka a opečte v troubě nebo na grilu. Šalotku nakrájejte a pomalu orestujte na oleji. Zhruba po 5 minutách posypejte cukrem a nechte krátce zkaramelizovat. Přesuňte do mixéru, přidejte opečenou papriku, harissu a rozmixujte. Podle potřeby osolte a opepřete. Opečený batát naplňte rukolou, cizrnou a pokapejte harissovou omáčkou

Pomohl vám recept?

Další videorecepty