1
Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky.
2
Další 2 stroužky utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem. Předehřejte troubu na 180 °C.
3
Špičatým nožem udělejte do 1 kg vepřového masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku.
4
Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte 2 šalotky nakrájené na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
5
Kuskus připravte podle návodu na obalu nebo ho zkuste pro obměnu uvařit ve vývaru.
6
Jarní cibulky a 2 stroužky česneku nakrájejte a orestujte na rozehřátých 2 lžících oleje.
7
Přidejte 150 g očištěných žampionů a poduste je 5 minut.Pak přidejte 150 g špenátu a nechte listy trochu zavadnout.
8
Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Servírujte kuskus na talíř s plátky voňavého vepřového, které ještě přelijte výpekem.
1
Dva větší stroužky česneku překrojte na čtvrtinky.
2
Další 2 stroužky utřete se lžičkou soli a smíchejte s nasekaným rozmarýnem. Předehřejte troubu na 180 °C.
3
Špičatým nožem udělejte do 1 kg vepřového masa několik zářezů, jako při špikování. Do štěrbin vetřete trochu česneku s rozmarýnem a vložte klínky česneku.
4
Zbylou pastou s olejem potřete povrch masa a přesuňte ho do pekáče. Okolo vyskládejte 2 šalotky nakrájené na klínky a dejte péct do trouby. Pečte alespoň hodinu a půl a během pečení podlévejte vývarem.
5
Kuskus připravte podle návodu na obalu nebo ho zkuste pro obměnu uvařit ve vývaru.
6
Jarní cibulky a 2 stroužky česneku nakrájejte a orestujte na rozehřátých 2 lžících oleje.
7
Přidejte 150 g očištěných žampionů a poduste je 5 minut.Pak přidejte 150 g špenátu a nechte listy trochu zavadnout.
8
Smíchejte s kuskusem a dochuťte solí a pepřem. Servírujte kuskus na talíř s plátky voňavého vepřového, které ještě přelijte výpekem.