
Bylinkové pečené řízky

Snadné
46-60 minut
3/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Česnek 3 strouž.
- Cibule šalotka 1 ks
- Toastový chléb světlý 6 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Parmazán 2 plž
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Mouka hladká 8 plž
- Vaječný bílek 3 ks
- Hořčice dijonská 3 plž
- Olej řepkový
- Vepřové maso na řízky 4 ks
- Citron 1 ks
- Česnek 3 strouž.
- Cibule šalotka 1 ks
- Toastový chléb světlý 6 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Parmazán 2 plž
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Mouka hladká 8 plž
- Vaječný bílek 3 ks
- Hořčice dijonská 3 plž
- Olej řepkový
- Vepřové maso na řízky 4 ks
- Citron 1 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180°C. Toustový chléb umixujte na strouhanku a nasypte ji do pekáče. Přidejte šalotku, česnek, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě mletého pepře, vše důkladně promíchejte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše pekáče. Pečte, až bude strouhanka zlatohnědá, trvá to asi 15 minut. Během pečení ji dvakrát promíchejte. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a pak k ní přimíchejte parmazán, tymián a petrželku.
- 2Na mělký talíř nasypte 2 lžíce hladké mouky. V dalším talíři, tentokrát hlubokém, prošlehejte bílky s hořčicí, přidejte zbývajících 6 lžic mouky a míchejte dohladka.
- 3Teplotu v troubě zvyšte na 220°C. Pečicí mřížku potřete zlehka olejem a vložte ji do pekáčku. Vepřové plátky opepřete a po jednom je obalte nejprve v mouce, přebytečnou mouku oklepejte, pak je smočte v bílkovo-hořčičném těstíčku a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přimáčkněte. Obalené řízky rozložte na pečicí mřížku.
- 4Pečte 17–25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ještě 5 minut odpočívat. Podávejte pokapané citronem.
- 1Troubu předehřejte na 180°C. Toustový chléb umixujte na strouhanku a nasypte ji do pekáče. Přidejte šalotku, česnek, olej, ¼ lžičky soli a ¼ lžičky čerstvě mletého pepře, vše důkladně promíchejte a rovnoměrně rozprostřete po celé ploše pekáče. Pečte, až bude strouhanka zlatohnědá, trvá to asi 15 minut. Během pečení ji dvakrát promíchejte. Nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a pak k ní přimíchejte parmazán, tymián a petrželku.
- 2Na mělký talíř nasypte 2 lžíce hladké mouky. V dalším talíři, tentokrát hlubokém, prošlehejte bílky s hořčicí, přidejte zbývajících 6 lžic mouky a míchejte dohladka.
- 3Teplotu v troubě zvyšte na 220°C. Pečicí mřížku potřete zlehka olejem a vložte ji do pekáčku. Vepřové plátky opepřete a po jednom je obalte nejprve v mouce, přebytečnou mouku oklepejte, pak je smočte v bílkovo-hořčičném těstíčku a nakonec obalte ve strouhance. Strouhanku na plátky přimáčkněte. Obalené řízky rozložte na pečicí mřížku.
- 4Pečte 17–25 minut. Vyndejte z trouby a nechte ještě 5 minut odpočívat. Podávejte pokapané citronem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.