×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná krkovička v pivní marinádě
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Maso , Grilování , Bezlepkové ,

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Co budu potřebovat

400 g vepřové krkovičky
Marináda:
300 ml tmavého piva
1 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
Sůl, pepř
Bylinkové brambory:
500 g brambor
100 g slanina
1 palice česneku
3 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
Sůl, pepř
Česnekový dip:
1 balení Skyr
2 snítky tymiánu
2 menší stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice. Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech. Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám. Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou okraje zlatavou barvu. V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře. Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Biskupský chlebíček

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Sýrové bulky

    Chuťovky 60 minut
  • Mandlové hvězdičky

    Cukroví 30 minut