Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilovaná krkovička v pivní marinádě a bylinko-brambory
Albert logoAlbert logo
Grilovaná krkovička v pivní marinádě a bylinko-brambory

Grilovaná krkovička v pivní marinádě a bylinko-brambory

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová krkovice 400 g
  • Černé pivo 300 ml
  • Med 1 plž
  • Sůl
  • Olej olivový 9 plž
  • Česnek 2 ks
  • Pepř
  • Skyr 130 g
  • Slanina 100 g
  • Brambory 500 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Vepřová krkovice 400 g
  • Černé pivo 300 ml
  • Med 1 plž
  • Sůl
  • Olej olivový 9 plž
  • Česnek 2 ks
  • Pepř
  • Skyr 130 g
  • Slanina 100 g
  • Brambory 500 g
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Tymián čerstvý 5 snít.

Příprava

1
Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.
2
Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
3
Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.
4
Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.
1
Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.
2
Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
3
Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.
4
Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.