×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná krkovička v pivní marinádě s bylinkovými bramborami

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky

Grilovaná krkovička v pivní marinádě s bylinkovými bramborami

Co budete potřebovat

400 g vepřové krkovičky
Marináda:
300 ml tmavého piva
1 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
Sůl, pepř
Bylinkové brambory:
500 g brambor
100 g slanina
1 palice česneku
3 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
Sůl, pepř
Česnekový dip:
1 balení Skyr
2 snítky tymiánu
2 menší stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice. Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech. Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám. Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou okraje zlatavou barvu. V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře. Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná krkovička v pivní marinádě s bylinkovými bramborami

Hlavní chod Snadné Maso Grilování Videorecept Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

400 g vepřové krkovičky
Marináda:
300 ml tmavého piva
1 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
Sůl, pepř
Bylinkové brambory:
500 g brambor
100 g slanina
1 palice česneku
3 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
Sůl, pepř
Česnekový dip:
1 balení Skyr
2 snítky tymiánu
2 menší stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
Sůl, pepř

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Smíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a do hotové marinády naložte na minimálně 2 hodiny plátky vepřové krkovice. Troubu rozehřejte na 180 °C. Brambory nakrájejte na čtvrtky, česnek rozkrojte v půli a vložte do větší zapékací mísy nebo na plech. Slaninu nakrájejte na menší kousky a společně s rozmarýnem a tymiánem přidejte k nakrájeným bramborám. Nakonec přidejte sůl, pepř a olivový olej a vše dobře promíchejte. Pečte v rozehřáté troubě 50 minut, dokud nebudou okraje zlatavou barvu. V menší misce připravte dip smícháním celého balení Skyru, prolisovaného česneku, lžící olivového oleje, tymiánu zbaveného dřevnatého stonku, soli a pepře. Na rozpáleném grilu opečte rovnoměrně naloženou krkovici z obou stran. Podávejte s opečeným bramborem a česnekovým dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky

Inspirujte se podobnými recepty