
Jehněčí kýta s pistáciovým pestem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 80 g
- Česnek 6 strouž.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Pistácie solené 130 g
- Parmazán 30 g
- Petržel 1 hrs.
- Sůl
- Brambory typu C 500 g
- Jehněčí kýta bez kosti 800 g
- Pepř
- Olej olivový 3 plž
- Mrkev 500 g
- Mléko plnotučné 200 ml
- Muškátový oříšek
- Máslo 80 g
- Česnek 6 strouž.
- Bazalka čerstvá 1 hrs.
- Pistácie solené 130 g
- Parmazán 30 g
- Petržel 1 hrs.
- Sůl
- Brambory typu C 500 g
- Jehněčí kýta bez kosti 800 g
- Pepř
- Olej olivový 3 plž
- Mrkev 500 g
- Mléko plnotučné 200 ml
- Muškátový oříšek
Příprava
- 1Oloupané 2 stroužky česneku, hrst bazalky, petržele, 130 g vyloupaných pistácií a 30 g parmazánu rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte, pokračujte v mixování a zároveň přilévejte 3 lžíce olivového oleje.
- 2Nařežte 800 g jehněčí kýty shora do mřížky cca 3 cm od sebe. Dejte do pekáčku, osolte, opepřete a vmasírujte do masa půlku připraveného pesta.
- 3Pečte zakryté 1 hodinu 30 minut v troubě na 190 °C, poté odkryjte a 10 minut dopečte. Pak vyjměte z trouby, zabalte do alobalu a nechte 30 minut odpočívat. Potom potřete maso zbylým pestem a nakrájejte na plátky.
- 4Na pyré oloupejte 500 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na kolečka nakrájejte 500 g oloupané mrkve a orestujte ji v rendlíku na rozehřátých 40 g másla, zalijte trochou vody a duste 20 minut do změknutí. Brambory sceďte a rozmixujte dohladka s dušenou mrkví, 200 ml horkého mléka, zbylými 40 g másla a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolte a podávejte s jehněčím. A pečínka na neděli je tu.
- 1Oloupané 2 stroužky česneku, hrst bazalky, petržele, 130 g vyloupaných pistácií a 30 g parmazánu rozmixujte tyčovým mixérem. Osolte, pokračujte v mixování a zároveň přilévejte 3 lžíce olivového oleje.
- 2Nařežte 800 g jehněčí kýty shora do mřížky cca 3 cm od sebe. Dejte do pekáčku, osolte, opepřete a vmasírujte do masa půlku připraveného pesta.
- 3Pečte zakryté 1 hodinu 30 minut v troubě na 190 °C, poté odkryjte a 10 minut dopečte. Pak vyjměte z trouby, zabalte do alobalu a nechte 30 minut odpočívat. Potom potřete maso zbylým pestem a nakrájejte na plátky.
- 4Na pyré oloupejte 500 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na kolečka nakrájejte 500 g oloupané mrkve a orestujte ji v rendlíku na rozehřátých 40 g másla, zalijte trochou vody a duste 20 minut do změknutí. Brambory sceďte a rozmixujte dohladka s dušenou mrkví, 200 ml horkého mléka, zbylými 40 g másla a špetkou muškátového oříšku. Podle chuti osolte a podávejte s jehněčím. A pečínka na neděli je tu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.