
Rib eye steak s omáčkou chimichurri a batáty

Snadné
16-30 minut
5/5
Americká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Batáty 3 ks
- Olej olivový 250 ml
- Sůl
- Vinný červený ocet 4 plž
- Pepř
- Česnek 3 strouž.
- Petržel hladkolistá 2 hrs.
- Chilli paprička 2 ks
- Oregano sušené 1,5 člž
- Limetka 2 ks
- Hovězí steak Rib eye 600 g
- Zakysaná smetana 190 g
- Česnek sušený 1/2 člž
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Citron 1/2 ks
- Chléb žitný 8 ks
- Cibule červená 1 ks
- Batáty 3 ks
- Olej olivový 250 ml
- Sůl
- Vinný červený ocet 4 plž
- Pepř
- Česnek 3 strouž.
- Petržel hladkolistá 2 hrs.
- Chilli paprička 2 ks
- Oregano sušené 1,5 člž
- Limetka 2 ks
- Hovězí steak Rib eye 600 g
- Zakysaná smetana 190 g
- Česnek sušený 1/2 člž
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Citron 1/2 ks
Příprava
- 1Očištěné batáty ve slupce zabalte po jednom do alobalu a vložte na gril, střední žár. Pečte 10 minut. Vyjměte, rozbalte a nechte lehce vychladnout. Poté rozkrojte na čtvrtiny a vraťte na gril. Opékejte dalších 5 minut pokapané olejem, osolené a opepřené.
- 2Na omáčku připravte 200 ml olivového oleje, ocet, listy petržele, česnek, 1 a ½ chilli papričky zbavené jader, oregano a 2 lžíce limetové šťávy a rozmixujte tyčovým mixérem nebo v klasickém robotu.
- 3Steaky promasírujte v dlaních olejem, osolte a opepřete. Vložte na rozpálený gril a dle požadovaného stupně propečení grilujte 2,5–4,5 minuty z každé strany. Následně nechte 10 minut zakryté odpočívat.
- 4Mezitím připravte smetanový dip. Promíchejte zakysanou smetanu se solí, sušeným česnekem, nasekaným rozmarýnem a citronovou šťávou.
- 5Těsně před podáváním opečte na grilu Mlynářský chléb, 1 minutu z každé strany.
- 6Steak nakrájejte na tenké plátky a podávejte přelitý omáčkou chimichurri posypanou nakrájenou zbylou chilli papričkou s dipem ze zakysané smetany, batáty, pečivem, nakrájenou limetou a kolečky červené cibule.
- 1Očištěné batáty ve slupce zabalte po jednom do alobalu a vložte na gril, střední žár. Pečte 10 minut. Vyjměte, rozbalte a nechte lehce vychladnout. Poté rozkrojte na čtvrtiny a vraťte na gril. Opékejte dalších 5 minut pokapané olejem, osolené a opepřené.
- 2Na omáčku připravte 200 ml olivového oleje, ocet, listy petržele, česnek, 1 a ½ chilli papričky zbavené jader, oregano a 2 lžíce limetové šťávy a rozmixujte tyčovým mixérem nebo v klasickém robotu.
- 3Steaky promasírujte v dlaních olejem, osolte a opepřete. Vložte na rozpálený gril a dle požadovaného stupně propečení grilujte 2,5–4,5 minuty z každé strany. Následně nechte 10 minut zakryté odpočívat.
- 4Mezitím připravte smetanový dip. Promíchejte zakysanou smetanu se solí, sušeným česnekem, nasekaným rozmarýnem a citronovou šťávou.
- 5Těsně před podáváním opečte na grilu Mlynářský chléb, 1 minutu z každé strany.
- 6Steak nakrájejte na tenké plátky a podávejte přelitý omáčkou chimichurri posypanou nakrájenou zbylou chilli papričkou s dipem ze zakysané smetany, batáty, pečivem, nakrájenou limetou a kolečky červené cibule.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.