Gigantes plaki zapečené fazole
Ingredience
400 g | velkých bílých fazolí |
3 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
800 g | soudkových rajčat |
1 | lžička cukru |
1 | lžička oregana |
1 | špetka mleté skořice |
sůl, pepř | |
1 | hrst hladkolisté petrželky |
Postup přípravy
1. Den předem namočte fazole. Druhý den je propláchněte, zalijte vodou a hodinu vařte.
2. Na 2 lžících oleje opečte nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Vmíchejte protlak a spařená, oloupaná rajčata, nakrájená na kousky. Přidejte cukr, oregano, skořici a 5 minut povařte. Osolte a opepřete. Vmíchejte slité fazole.
3. Směs přelijte do zapékací nádoby, zakapejte zbývajícím olejem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 45 minut. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY