1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
V misce smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a částí vymažte kulatou zapékací mísu o průměru 23 cm.
3
Brambory naskládejte do zapékací mísy, plátky cibule nebo šalotek nasuňte rovnoměrně mezi plátky brambor, osolte, opepřete a potřete zbývajícím máslem s olejem. Pečte hodinu a 25 minut, během pečení brambory občas pomažte máslem s olejem ze dna zapékací mísy.
4
Mezitím v pánvi opečte slaninu dokřupava a na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk.
5
Brambory vyndejte z trouby, posypte je rovnoměrně kostičkami slaniny, poklaďte tymiánem a vraťte ještě na 25–35 minut do trouby. Pečte dozlatova.
6
Brambory můžete podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo se zeleným salátem a zakysanou smetanou.
1
Troubu předehřejte na 190 °C.
2
V misce smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a částí vymažte kulatou zapékací mísu o průměru 23 cm.
3
Brambory naskládejte do zapékací mísy, plátky cibule nebo šalotek nasuňte rovnoměrně mezi plátky brambor, osolte, opepřete a potřete zbývajícím máslem s olejem. Pečte hodinu a 25 minut, během pečení brambory občas pomažte máslem s olejem ze dna zapékací mísy.
4
Mezitím v pánvi opečte slaninu dokřupava a na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk.
5
Brambory vyndejte z trouby, posypte je rovnoměrně kostičkami slaniny, poklaďte tymiánem a vraťte ještě na 25–35 minut do trouby. Pečte dozlatova.
6
Brambory můžete podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo se zeleným salátem a zakysanou smetanou.