
Rýžový koláč se špenátem a tuňákem

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej slunečnicový 1 plž
- Rýže basmati 180 g
- Česnek 1 strouž.
- Paprika červená 1 ks
- Baby špenát 200 g
- Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 400 g
- Cibulka jarní 4 ks
- Vaječný bílek 4 ks
- Citronová kůra 1 plž
- Pepř
- Sůl
- Olej slunečnicový 1 plž
- Rýže basmati 180 g
- Česnek 1 strouž.
- Paprika červená 1 ks
- Baby špenát 200 g
- Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 400 g
- Cibulka jarní 4 ks
- Vaječný bílek 4 ks
- Citronová kůra 1 plž
- Pepř
- Sůl
Příprava
- 1Rýži uvařte podle návodu. Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm doměkka papriku. Přidejte česnek, pak špenát, který nechte zavadnout. V míse smíchejte vařenou rýži, tuňáka, cibulku, bílky, papriku se špenátem a citronovou kůru, osolte a opepřete. Koláčovou formu vymažte olejem, přendejte do ní směs a pečte 40 minut.
- 1Rýži uvařte podle návodu. Troubu předehřejte na 180 °C. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm doměkka papriku. Přidejte česnek, pak špenát, který nechte zavadnout. V míse smíchejte vařenou rýži, tuňáka, cibulku, bílky, papriku se špenátem a citronovou kůru, osolte a opepřete. Koláčovou formu vymažte olejem, přendejte do ní směs a pečte 40 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.