Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Gazpacho ze zelených jablek

Gazpacho ze zelených jablek

Gazpacho je studená zeleninová nebo ovocná polévka, která pochází ze španělské Andalusie. V horkých letních dnech se touto osvěžující verzí nebojte nahradit klasickou polévku.

Ingredience

9 zelených jablek
1 řapíkatý celer
2cm kousek zázvoru
1 okurka
3 limety
6 lžic agávového sirupu
sůl, pepř
10 kostek ledu

Postup přípravy

1. Osm omytých jablek rozčtvrťte a zbavte jádřinců. Ze stonků celeru škrabkou oloupejte povrch, zbavíte jej tak vláken, která se těžko mixují. Listy celeru uchovejte na později na ozdobu. Zázvor oloupejte.
2. Do mixéru vsypte polovinu množství jablek, okrájeného celeru, okurky, vymačkejte šťávu z jedné limety, 4 lžíce sirupu a půlku zázvoru. Rozmixujte dohladka.
3. Ochutnejte, podle chuti osolte a opepřete. Přisypte 5 kostek ledu a opět rozmixujte. Rozlijte do dvou misek a postup zopakujte.
4. Nakonec gazpacho ozdobte plátkem jablka, kolečky okurky a listy celeru. Případně květy čistého jetele, roste-li vám na zahradě.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty