
Gazpacho ze zelených jablek
Gazpacho je studená zeleninová nebo ovocná polévka, která pochází ze španělské Andalusie. V horkých letních dnech se touto osvěžující verzí nebojte nahradit klasickou polévku.
Postup přípravy
1. Osm omytých jablek rozčtvrťte a zbavte jádřinců. Ze stonků celeru škrabkou oloupejte povrch, zbavíte jej tak vláken, která se těžko mixují. Listy celeru uchovejte na později na ozdobu. Zázvor oloupejte.
2. Do mixéru vsypte polovinu množství jablek, okrájeného celeru, okurky, vymačkejte šťávu z jedné limety, 4 lžíce sirupu a půlku zázvoru. Rozmixujte dohladka.
3. Ochutnejte, podle chuti osolte a opepřete. Přisypte 5 kostek ledu a opět rozmixujte. Rozlijte do dvou misek a postup zopakujte.
4. Nakonec gazpacho ozdobte plátkem jablka, kolečky okurky a listy celeru. Případně květy čistého jetele, roste-li vám na zahradě.
Pomohl vám recept?
4hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod