
Francouzské choux s jahodami
Tento klasický francouzský nedělní dezert by bylo hřích neochutnat. Víte, že choux [čti šu] francouzsky znamená zelí? Je to proto, že kuličky odpalovaného těsta připomínají hlávky zelí.

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Sváteční
Dezert
Ingredience
Složení 16 porcí
- Máslo 90 g
- Mouka hladká 105 g
- Cukr třtinový 90 g
- Mléko plnotučné 60 ml
- Voda 65 ml
- Cukr krupicový 15 g
- Jahody 150 g
- Sůl 1/2 člž
- Mascarpone 150 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
- Vejce 3 ks
- Máslo 90 g
- Mouka hladká 105 g
- Cukr třtinový 90 g
- Mléko plnotučné 60 ml
- Voda 65 ml
- Cukr krupicový 15 g
- Jahody 150 g
- Sůl 1/2 člž
- Mascarpone 150 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
- Vejce 3 ks


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.