Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřupavé domácí rohlíky jako od mistra pekaře
Albert logoAlbert logo
Křupavé domácí rohlíky jako od mistra pekaře

Křupavé domácí rohlíky jako od mistra pekaře

Když ráno zavoní čerstvé rohlíky, chce se vstávat i tomu největšímu spáči. Dozlatova upečené, křupavé a s kvalitním bio máslem chutnají nejlépe.
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Snídaně

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Mléko plnotučné 260 ml
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Sádlo 30 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Mák nemletý 5 g
  • Mléko plnotučné 260 ml
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Droždí čerstvé 42 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Olej slunečnicový 30 ml
  • Sádlo 30 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Mák nemletý 5 g
Alergeny
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Příprava

    1
    V malé misce promíchejte 100 ml vlažného mléka se lžící cukru a rozdrobenou kostkou droždí. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut.     
    2
    Do velké mísy vsypte 500 g hladké mouky, vlijte kvásek, 160 ml mléka, 30 ml oleje a 30 g sádla a přidejte ½ lžičky soli. Vše důkladně propracujte a uhněťte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě přibližně 45 minut kynout.     
    3
    Po vykynutí vyjměte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 8 kusů. Z každého kousku vyválejte bochánek a nechte přikryté utěrkou kynout dalších 10 minut. Poté válečkem z bochánků vyválejte těsto do tvaru trojúhelníku. Spodní strany trojúhelníků začněte rolovat směrem k cípu, dokud nevznikne váleček. Poté na koncích zahněte do tvaru půlměsíce.    
    4
    Připravené rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypte 5 g máku. Rohlíky pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Rohlíky by měly mít zlatohnědou barvu. Za tuto snídani vám budou doma líbat ruce.
    1
    V malé misce promíchejte 100 ml vlažného mléka se lžící cukru a rozdrobenou kostkou droždí. Nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zabere to přibližně 10 minut.     
    2
    Do velké mísy vsypte 500 g hladké mouky, vlijte kvásek, 160 ml mléka, 30 ml oleje a 30 g sádla a přidejte ½ lžičky soli. Vše důkladně propracujte a uhněťte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě přibližně 45 minut kynout.     
    3
    Po vykynutí vyjměte těsto na pomoučený vál a rozdělte ho na 8 kusů. Z každého kousku vyválejte bochánek a nechte přikryté utěrkou kynout dalších 10 minut. Poté válečkem z bochánků vyválejte těsto do tvaru trojúhelníku. Spodní strany trojúhelníků začněte rolovat směrem k cípu, dokud nevznikne váleček. Poté na koncích zahněte do tvaru půlměsíce.    
    4
    Připravené rohlíky potřete rozšlehaným vejcem a posypte 5 g máku. Rohlíky pečte v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Rohlíky by měly mít zlatohnědou barvu. Za tuto snídani vám budou doma líbat ruce.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Jak udělat rohlíky zdravější
      Hladkou mouku můžete nahradit hladkou moukou špaldovou. Pokud chcete rohlíky bez laktózy, tak mléko můžete nahradit vodou a máslo kvalitním řepkovým olejem. Sádlo můžete taktéž nahradit olejem.
    • Co byste o máku měli vědět
      Mák bychom si měli v jídelníčku dopřát pravidelně. Obsahuje v sobě všechny základní živiny – bílkoviny, tuky a sacharidy. Mák patří mezi potraviny s nejvyšším obsahem vápníku.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup

    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 4 dny

    Od 10.04.2024 do 16.04.2024

    Platný ještě 4 dny

    Od 10.04.2024 do 16.04.2024

    Platný ještě 4 dny

    Od 02.04.2024 do 16.04.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

    ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

    V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.