×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Fondue

Další recepty a články

Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s...
Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Pikantní kuřecí játra s...
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí játra s...
Pikantní kuřecí játra s...
Domácí salát coleslaw
Domácí salát...
Domácí salát coleslaw
Domácí salát coleslaw
Avokádo plněné krabí...
Avokádo plněné krabí...
Avokádo plněné krabí...
Avokádo plněné krabí...

Fondue

Tip do kuchyně

 

Chcete-li načerpat další sýrovou inspiraci, přečtěte si náš sýrový článek.

Co budete potřebovat

500 g sýra Gruyère švýcarský 48%
bloček, nastrouhaného
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl + 1 stroužek česneku, oloupaný
125–150 ml suchého bílého vína
1 citron
2 lžíce sherry
čerstvě mletý pepř
bílé pečivo nebo vařené brambory,
nakládané okurky nebo další
zelenina: cibulka, papriky…

Jak na to?

1) Sýr promíchejte se škrobem.

2) V nádobě na fondue povařte osolenou vodu, vylijte ji a nádobu osušte. Ihned ji vytřete stroužkem česneku, vlijte víno a trochu citronové šťávy.

3) Na plotně zahřejte, přidejte sýr a míchejte do roztavení. Pak přilijte sherry, promíchejte, a je-li směs tekutá a lesklá, přeneste nádobu nad plamínek hořáku.

4) Sýr poprašte pepřem a namáčejte si do něj kostičky pečiva, vařené brambory a přikusujte nakládanou zeleninu.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fondue

Předkrm Snadné Ostatní Párty Vaření Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Chcete-li načerpat další sýrovou inspiraci, přečtěte si náš sýrový článek.

Co budete potřebovat

500 g sýra Gruyère švýcarský 48%
bloček, nastrouhaného
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl + 1 stroužek česneku, oloupaný
125–150 ml suchého bílého vína
1 citron
2 lžíce sherry
čerstvě mletý pepř
bílé pečivo nebo vařené brambory,
nakládané okurky nebo další
zelenina: cibulka, papriky…

Jak na to?

1) Sýr promíchejte se škrobem.

2) V nádobě na fondue povařte osolenou vodu, vylijte ji a nádobu osušte. Ihned ji vytřete stroužkem česneku, vlijte víno a trochu citronové šťávy.

3) Na plotně zahřejte, přidejte sýr a míchejte do roztavení. Pak přilijte sherry, promíchejte, a je-li směs tekutá a lesklá, přeneste nádobu nad plamínek hořáku.

4) Sýr poprašte pepřem a namáčejte si do něj kostičky pečiva, vařené brambory a přikusujte nakládanou zeleninu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Pikantní kuřecí játra s...
Pikantní kuřecí játra s...
Pikantní kuřecí játra s...
Pikantní kuřecí játra s...
Domácí salát coleslaw
Domácí salát coleslaw
Domácí salát coleslaw
Domácí salát coleslaw
Avokádo plněné krabí...
Avokádo plněné krabí...
Avokádo plněné krabí...
Avokádo plněné krabí...

Inspirujte se podobnými recepty