×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Fondue
30 minut , Předkrm , Snadné , Ostatní , Párty , Vaření ,

Fondue

Co budu potřebovat

500 g sýra Gruyère švýcarský 48%
bloček, nastrouhaného
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl + 1 stroužek česneku, oloupaný
125–150 ml suchého bílého vína
1 citron
2 lžíce sherry
čerstvě mletý pepř
bílé pečivo nebo vařené brambory,
nakládané okurky nebo další
zelenina: cibulka, papriky…

Jak na to?

1) Sýr promíchejte se škrobem.

2) V nádobě na fondue povařte osolenou vodu, vylijte ji a nádobu osušte. Ihned ji vytřete stroužkem česneku, vlijte víno a trochu citronové šťávy.

3) Na plotně zahřejte, přidejte sýr a míchejte do roztavení. Pak přilijte sherry, promíchejte, a je-li směs tekutá a lesklá, přeneste nádobu nad plamínek hořáku.

4) Sýr poprašte pepřem a namáčejte si do něj kostičky pečiva, vařené brambory a přikusujte nakládanou zeleninu.

Tip do kuchyně

 

Chcete-li načerpat další sýrovou inspiraci, přečtěte si náš sýrový článek.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kuřecí salát s avokádem a sýrem feta na bagetce

    Saláty 30 minut
  • Pikantní kuřecí játra s šalvějí

    Chuťovky 30 minut
  • Domácí salát coleslaw

    Saláty 30 minut