Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g sýra Gruyère švýcarský 48%
bloček, nastrouhaného
2 lžíce kukuřičného škrobu
sůl + 1 stroužek česneku, oloupaný
125–150 ml suchého bílého vína
1 citron
2 lžíce sherry
čerstvě mletý pepř
bílé pečivo nebo vařené brambory,
nakládané okurky nebo další
zelenina: cibulka, papriky…

Postup přípravy

1) Sýr promíchejte se škrobem.

2) V nádobě na fondue povařte osolenou vodu, vylijte ji a nádobu osušte. Ihned ji vytřete stroužkem česneku, vlijte víno a trochu citronové šťávy.

3) Na plotně zahřejte, přidejte sýr a míchejte do roztavení. Pak přilijte sherry, promíchejte, a je-li směs tekutá a lesklá, přeneste nádobu nad plamínek hořáku.

4) Sýr poprašte pepřem a namáčejte si do něj kostičky pečiva, vařené brambory a přikusujte nakládanou zeleninu.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty