Fondue
Ingredience
500 g | sýra Gruyère švýcarský 48% |
bloček, nastrouhaného | |
2 | lžíce kukuřičného škrobu |
sůl + 1 stroužek česneku, oloupaný | |
125–150 ml | suchého bílého vína |
1 | citron |
2 | lžíce sherry |
čerstvě mletý pepř | |
bílé pečivo nebo vařené brambory, | |
nakládané okurky nebo další | |
zelenina: cibulka, papriky… |
Postup přípravy
1) Sýr promíchejte se škrobem.
2) V nádobě na fondue povařte osolenou vodu, vylijte ji a nádobu osušte. Ihned ji vytřete stroužkem česneku, vlijte víno a trochu citronové šťávy.
3) Na plotně zahřejte, přidejte sýr a míchejte do roztavení. Pak přilijte sherry, promíchejte, a je-li směs tekutá a lesklá, přeneste nádobu nad plamínek hořáku.
4) Sýr poprašte pepřem a namáčejte si do něj kostičky pečiva, vařené brambory a přikusujte nakládanou zeleninu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY