Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Fire cider ohnivý jablečný ocet

Fire cider ohnivý jablečný ocet

Ingredience

6 stroužků česneku
2 chilli papričky
6 cm zázvoru
4 snítky čerstvého rozmarýnu
6 cm křenu
5 kuliček černého pepře
4 ks skořice
1 cibule
4 snítky čerstvého tymiánu
2 bio citrony
500 ml jablečného octa
270 g medu

Postup přípravy

1. Do velké sklenice o objemu 1 ½ l nebo do dvou až tří menších sklenic postupně vrstvěte nahrubo nakrájený česnek, chilli papričky, zázvor, snítky rozmarýnu, křen, kuličky pepře, skořici, cibuli, tymián a citron. Zalijte jablečným octem a sklenici uzavřete. Nechte louhovat na tmavém a chladném místě 2 až 3 týdny.

2. Poté přeceďte a smíchejte s medem. Opět nalijte do uzavíratelné sklenice a skladujte v chladničce až půl roku. Užívejte ráno 1 lžíci na prohřátí organismu.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty