Filety ze pstruha s citronovými bramborami
Ingredience
4 | pstruzi |
sůl, pepř | |
45 g | hladké mouky |
1 | lžíce koření na ryby Vitana |
1 | lžíce citronové kůry Vitana |
160 ml | olivového oleje |
50 g | másla |
1 | citron NP Bio |
600 g | brambor typu B |
1 | lžíce dijonské hořčice |
1 | hrst čerstvé pažitky |
100 g | mixu salátů |
Postup přípravy
1. Ze pstruhů připravte filety. Zařízněte za hlavou až k páteři a seřezávejte filet směrem k ocasu. Postupujte stejně na druhé straně. Zbylé kosti vyndejte pomocí pinzety nebo opatrně rukama. Filety opláchněte, důkladně osušte, osolte a opepřete.
2. Mouku smíchejte s kořením a rybu ve směsi lehce obalte. V pánvi rozehřejte 60 ml oleje s máslem a filety opečte z obou stran. Zakápněte lžící citronové šťávy, stáhněte z ohně a nechte dojít.
3. Oloupané brambory omyjte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Nastrouhejte kůru z dobře omytého citronu a v misce smíchejte s hořčicí, šťávou z půlky citronu a postupně zašlehávejte zbylý olej. Zálivku promíchejte s bramborami, osolte dle chuti a vmíchejte nasekanou pažitku a kousky citronu pokrájeného na malé klínky.
4. Podávejte s filety a mixem salátů.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY