×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Filet z  lososa pečený na grilu
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Ryby , Grilování , Bezlepkové ,

Filet z  lososa pečený na grilu

Co budu potřebovat

Ochucené máslo [Máslo]
60 g másla
1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
1 lžička nakrájené petrželky
1/2 lžičky soli
kůra z poloviny citronu
2 mrkve
1/2 pórku
1 červená nebo žlutá paprika
2 stroužky česneku
4 lososové filety 
(zhruba 120–150 g jeden)
sůl

Jak na to?

Máslo nechte změknout a  smíchejte s  bazalkou, petrželkou, solí a  nastrouhanou kůrou z  jednoho citronu. Na chvilku vraťte do ledničky vychladit.
Mrkev, pórek a  papriku nakrájejte na jemné nudličky, česnek nasekejte.
Připravte si dostatečně velké archy pečicího papíru. Doprostřed každého archu dejte čtvrtinu nakrájené zeleniny. Na ni položte filet z  lososa. Osolte a  posypte nasekaným česnekem. Na každou porci dejte také díl ochuceného másla.
Poté pečlivě zabalte do balíčku. Konce můžete k  sobě secvaknout dřevěnými kolíčky, aby lépe držely. Připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru a  pečte 20–25 minut při střední teplotě. Při pečení se papilota nafoukne a  zhnědne.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rybí karbanátky s kaší

    Ryby nad 60 minut
  • Treska v papilotě s jarní zeleninou

    Ryby 45 minut
  • Losos s fenyklovým salátem

    Ryby 30 minut