×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Filet z  lososa pečený na grilu

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší

Filet z  lososa pečený na grilu

Co budete potřebovat

Ochucené máslo [Máslo]
60 g másla
1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
1 lžička nakrájené petrželky
1/2 lžičky soli
kůra z poloviny citronu
2 mrkve
1/2 pórku
1 červená nebo žlutá paprika
2 stroužky česneku
4 lososové filety 
(zhruba 120–150 g jeden)
sůl

Jak na to?

Máslo nechte změknout a  smíchejte s  bazalkou, petrželkou, solí a  nastrouhanou kůrou z  jednoho citronu. Na chvilku vraťte do ledničky vychladit.
Mrkev, pórek a  papriku nakrájejte na jemné nudličky, česnek nasekejte.
Připravte si dostatečně velké archy pečicího papíru. Doprostřed každého archu dejte čtvrtinu nakrájené zeleniny. Na ni položte filet z  lososa. Osolte a  posypte nasekaným česnekem. Na každou porci dejte také díl ochuceného másla.
Poté pečlivě zabalte do balíčku. Konce můžete k  sobě secvaknout dřevěnými kolíčky, aby lépe držely. Připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru a  pečte 20–25 minut při střední teplotě. Při pečení se papilota nafoukne a  zhnědne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Filet z  lososa pečený na grilu

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Grilování Bezlepkové Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
(0)
Chcete-li z grilu něco dobrého a přitom lehkého, určitě vyzkoušejte tento recept.

Co budete potřebovat

Ochucené máslo [Máslo]
60 g másla
1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
1 lžička nakrájené petrželky
1/2 lžičky soli
kůra z poloviny citronu
2 mrkve
1/2 pórku
1 červená nebo žlutá paprika
2 stroužky česneku
4 lososové filety 
(zhruba 120–150 g jeden)
sůl

Jak na to?

Máslo nechte změknout a  smíchejte s  bazalkou, petrželkou, solí a  nastrouhanou kůrou z  jednoho citronu. Na chvilku vraťte do ledničky vychladit.
Mrkev, pórek a  papriku nakrájejte na jemné nudličky, česnek nasekejte.
Připravte si dostatečně velké archy pečicího papíru. Doprostřed každého archu dejte čtvrtinu nakrájené zeleniny. Na ni položte filet z  lososa. Osolte a  posypte nasekaným česnekem. Na každou porci dejte také díl ochuceného másla.
Poté pečlivě zabalte do balíčku. Konce můžete k  sobě secvaknout dřevěnými kolíčky, aby lépe držely. Připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru a  pečte 20–25 minut při střední teplotě. Při pečení se papilota nafoukne a  zhnědne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Palačinka s uzeným lososem
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší

Inspirujte se podobnými recepty