Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Filet z  lososa pečený na grilu

Filet z  lososa pečený na grilu

Chcete-li z grilu něco dobrého a přitom lehkého, určitě vyzkoušejte tento recept.

Ingredience

Ochucené máslo [Máslo]
60 g másla
1 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
1 lžička nakrájené petrželky
1/2 lžičky soli
kůra z poloviny citronu
2 mrkve
1/2 pórku
1 červená nebo žlutá paprika
2 stroužky česneku
4 lososové filety 
(zhruba 120–150 g jeden)
sůl

Postup přípravy

Máslo nechte změknout a  smíchejte s  bazalkou, petrželkou, solí a  nastrouhanou kůrou z  jednoho citronu. Na chvilku vraťte do ledničky vychladit.
Mrkev, pórek a  papriku nakrájejte na jemné nudličky, česnek nasekejte.
Připravte si dostatečně velké archy pečicího papíru. Doprostřed každého archu dejte čtvrtinu nakrájené zeleniny. Na ni položte filet z  lososa. Osolte a  posypte nasekaným česnekem. Na každou porci dejte také díl ochuceného másla.
Poté pečlivě zabalte do balíčku. Konce můžete k  sobě secvaknout dřevěnými kolíčky, aby lépe držely. Připravené balíčky položte na gril trochu stranou od velkého žáru a  pečte 20–25 minut při střední teplotě. Při pečení se papilota nafoukne a  zhnědne.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty