Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachní rillettes
Albert logoAlbert logo
  • Kachní rillettes
Kachní rillettes

Kachní rillettes

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Párty
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mrkev 1 ks
  • Kachní stehna 4 ks
  • Celer 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 150 g
  • Mrkev 1 ks
  • Kachní stehna 4 ks
  • Celer 1 ks
  • Petržel 1 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 150 g

Příprava

1
Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kostky. Do hrnce se studenou vodou vložte jedno kachní stehno a zeleninu, přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tři hodiny. Vývar z masa a zeleniny přeceďte a nechte vychladnout.
2
Troubu rozehřejte na 150 °C. Šalotku, česnek a bylinky orestujte na másle, přidejte tři kachní stehna a prudce osmahněte.
3
Přesuňte do pekáče, zalijte bílým vínem, osolte a opepřete. Pečte v zakrytém pekáči tři hodiny.
4
Upečené maso nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna. Vložte do hrnce, zalijte dvěma naběračkami vývaru a duste dvě a půl hodiny. Poté přilijte dvě naběračky vývaru a bez pokličky vařte ještě další půl hodiny do zhoustnutí.
5
Maso dejte do skleněné nádoby s uzávěrem, zalijte povoleným máslem a nechte vychladnout. Poté přesuňte do lednice a nechte odležet přes noc.
6
Podávejte s pečivem.
1
Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kostky. Do hrnce se studenou vodou vložte jedno kachní stehno a zeleninu, přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tři hodiny. Vývar z masa a zeleniny přeceďte a nechte vychladnout.
2
Troubu rozehřejte na 150 °C. Šalotku, česnek a bylinky orestujte na másle, přidejte tři kachní stehna a prudce osmahněte.
3
Přesuňte do pekáče, zalijte bílým vínem, osolte a opepřete. Pečte v zakrytém pekáči tři hodiny.
4
Upečené maso nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna. Vložte do hrnce, zalijte dvěma naběračkami vývaru a duste dvě a půl hodiny. Poté přilijte dvě naběračky vývaru a bez pokličky vařte ještě další půl hodiny do zhoustnutí.
5
Maso dejte do skleněné nádoby s uzávěrem, zalijte povoleným máslem a nechte vychladnout. Poté přesuňte do lednice a nechte odležet přes noc.
6
Podávejte s pečivem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.