
Kachní rillettes

Náročné
Více než 60 minut
0/5
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Mrkev 1 ks
- Kachní stehna 4 ks
- Celer 1 ks
- Petržel 1 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Bílé víno suché 100 ml
- Pepř
- Sůl
- Máslo 150 g
- Mrkev 1 ks
- Kachní stehna 4 ks
- Celer 1 ks
- Petržel 1 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Bílé víno suché 100 ml
- Pepř
- Sůl
- Máslo 150 g
Příprava
- 1Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kostky. Do hrnce se studenou vodou vložte jedno kachní stehno a zeleninu, přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tři hodiny. Vývar z masa a zeleniny přeceďte a nechte vychladnout.
- 2Troubu rozehřejte na 150 °C. Šalotku, česnek a bylinky orestujte na másle, přidejte tři kachní stehna a prudce osmahněte.
- 3Přesuňte do pekáče, zalijte bílým vínem, osolte a opepřete. Pečte v zakrytém pekáči tři hodiny.
- 4Upečené maso nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna. Vložte do hrnce, zalijte dvěma naběračkami vývaru a duste dvě a půl hodiny. Poté přilijte dvě naběračky vývaru a bez pokličky vařte ještě další půl hodiny do zhoustnutí.
- 5Maso dejte do skleněné nádoby s uzávěrem, zalijte povoleným máslem a nechte vychladnout. Poté přesuňte do lednice a nechte odležet přes noc.
- 6Podávejte s pečivem.
- 1Kořenovou zeleninu nakrájejte na menší kostky. Do hrnce se studenou vodou vložte jedno kachní stehno a zeleninu, přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tři hodiny. Vývar z masa a zeleniny přeceďte a nechte vychladnout.
- 2Troubu rozehřejte na 150 °C. Šalotku, česnek a bylinky orestujte na másle, přidejte tři kachní stehna a prudce osmahněte.
- 3Přesuňte do pekáče, zalijte bílým vínem, osolte a opepřete. Pečte v zakrytém pekáči tři hodiny.
- 4Upečené maso nechte vychladnout a poté natrhejte na vlákna. Vložte do hrnce, zalijte dvěma naběračkami vývaru a duste dvě a půl hodiny. Poté přilijte dvě naběračky vývaru a bez pokličky vařte ještě další půl hodiny do zhoustnutí.
- 5Maso dejte do skleněné nádoby s uzávěrem, zalijte povoleným máslem a nechte vychladnout. Poté přesuňte do lednice a nechte odležet přes noc.
- 6Podávejte s pečivem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.