Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Fermentované chilli papričky

Fermentované chilli papričky

Ingredience

700 g čerstvých chilli papriček
6 stroužků česneku
600 ml vody
1 lžička soli

Postup přípravy

1. Omyté chilli papričky různých barev zbavte semínek, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky, promíchejte s chilli papričkami a vložte do dvou sterilizovaných zavařovacích sklenic o objemu 0,5 l.

2. V misce smíchejte vodu a sůl. Solným roztokem poté zalijte papričky a česnek tak, aby byly pod hladinou. Pokud papričky vyplavou, můžete je zatížit vyvařeným víčkem menšího průměru a na něj položit vyvařený kámen. Uzavřete sklenice víkem, úplně je ale nedotahujte, aby mohl vznikající plyn unikat ven. Lahve postavte na tácek a nechte 2–3 týdny fermentovat při teplotě mezi 18–21 °C, dokud se budou ve sklenicích tvořit bublinky.

3. Poté uchovejte v chladničce, kde se proces fermentace zastaví.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty