
Fermentované chilli papričky
Postup přípravy
1. Omyté chilli papričky různých barev zbavte semínek, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky, promíchejte s chilli papričkami a vložte do dvou sterilizovaných zavařovacích sklenic o objemu 0,5 l.
2. V misce smíchejte vodu a sůl. Solným roztokem poté zalijte papričky a česnek tak, aby byly pod hladinou. Pokud papričky vyplavou, můžete je zatížit vyvařeným víčkem menšího průměru a na něj položit vyvařený kámen. Uzavřete sklenice víkem, úplně je ale nedotahujte, aby mohl vznikající plyn unikat ven. Lahve postavte na tácek a nechte 2–3 týdny fermentovat při teplotě mezi 18–21 °C, dokud se budou ve sklenicích tvořit bublinky.
3. Poté uchovejte v chladničce, kde se proces fermentace zastaví.
Pomohl vám recept?
3hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod