Fermentované chilli papričky
Ingredience
700 g | čerstvých chilli papriček |
6 | stroužků česneku |
600 ml | vody |
1 | lžička soli |
Postup přípravy
1. Omyté chilli papričky různých barev zbavte semínek, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky, promíchejte s chilli papričkami a vložte do dvou sterilizovaných zavařovacích sklenic o objemu 0,5 l.
2. V misce smíchejte vodu a sůl. Solným roztokem poté zalijte papričky a česnek tak, aby byly pod hladinou. Pokud papričky vyplavou, můžete je zatížit vyvařeným víčkem menšího průměru a na něj položit vyvařený kámen. Uzavřete sklenice víkem, úplně je ale nedotahujte, aby mohl vznikající plyn unikat ven. Lahve postavte na tácek a nechte 2–3 týdny fermentovat při teplotě mezi 18–21 °C, dokud se budou ve sklenicích tvořit bublinky.
3. Poté uchovejte v chladničce, kde se proces fermentace zastaví.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY