Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Fermentované chilli papričky

Další recepty a články

Nakládaná červená řepa
Nakládaná červená...
Nakládaná červená řepa
Nakládaná červená řepa
Nakládaná zelenina
Nakládaná zelenina
Nakládaná zelenina
Nakládaná zelenina
Pickles směs zeleniny plná...
Pickles směs...
Pickles směs zeleniny plná...
Pickles směs zeleniny plná...
Pickles směs okurka a mrkev
Pickles směs okurka...
Pickles směs okurka a mrkev
Pickles směs okurka a mrkev

Fermentované chilli papričky

Co budete potřebovat

700 g čerstvých chilli papriček
6 stroužků česneku
600 ml vody
1 lžička soli

Jak na to?

1. Omyté chilli papričky různých barev zbavte semínek, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky, promíchejte s chilli papričkami a vložte do dvou sterilizovaných zavařovacích sklenic o objemu 0,5 l.

2. V misce smíchejte vodu a sůl. Solným roztokem poté zalijte papričky a česnek tak, aby byly pod hladinou. Pokud papričky vyplavou, můžete je zatížit vyvařeným víčkem menšího průměru a na něj položit vyvařený kámen. Uzavřete sklenice víkem, úplně je ale nedotahujte, aby mohl vznikající plyn unikat ven. Lahve postavte na tácek a nechte 2–3 týdny fermentovat při teplotě mezi 18–21 °C, dokud se budou ve sklenicích tvořit bublinky.

3. Poté uchovejte v chladničce, kde se proces fermentace zastaví.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fermentované chilli papričky

Velmi snadné Nakládaná zelenina Párty Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 10/2021 Počet porcí: 2×0,5 l
(0)

Co budete potřebovat

700 g čerstvých chilli papriček
6 stroužků česneku
600 ml vody
1 lžička soli

Jak na to?

1. Omyté chilli papričky různých barev zbavte semínek, nakrájejte na plátky a dejte do misky. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky, promíchejte s chilli papričkami a vložte do dvou sterilizovaných zavařovacích sklenic o objemu 0,5 l.

2. V misce smíchejte vodu a sůl. Solným roztokem poté zalijte papričky a česnek tak, aby byly pod hladinou. Pokud papričky vyplavou, můžete je zatížit vyvařeným víčkem menšího průměru a na něj položit vyvařený kámen. Uzavřete sklenice víkem, úplně je ale nedotahujte, aby mohl vznikající plyn unikat ven. Lahve postavte na tácek a nechte 2–3 týdny fermentovat při teplotě mezi 18–21 °C, dokud se budou ve sklenicích tvořit bublinky.

3. Poté uchovejte v chladničce, kde se proces fermentace zastaví.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Nakládaná červená řepa
Nakládaná červená řepa
Nakládaná červená řepa
Nakládaná červená řepa
Nakládaná zelenina
Nakládaná zelenina
Nakládaná zelenina
Nakládaná zelenina
Pickles směs zeleniny plná...
Pickles směs zeleniny plná...
Pickles směs zeleniny plná...
Pickles směs zeleniny plná...
Pickles směs okurka a mrkev
Pickles směs okurka a mrkev
Pickles směs okurka a mrkev
Pickles směs okurka a mrkev

Inspirujte se podobnými recepty