Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Fazolová polévka s kapustou a klobásou

Fazolová polévka s kapustou a klobásou

Ingredience

5 lžic oleje
1 velká cibule
½ lžičky chilli
225 g fazolí namočených přes noc ABio
600 g brambor typu B
150 g pikantní klobásy
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
1/2 menší kapusty
sůl

Postup přípravy

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na plátky a chilli. Přikryjte poklicí a na mírném ohni poduste asi 10 minut.
Poté slijte fazole, přidejte je k cibuli a zalijte litrem vody. Vařte asi 1 hodinu, dokud nebudou fazole měkké.
Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte na kostičky. Klobásu nakrájejte na plátky a orestujte ji na pánvi. Na minutu přisypte nasekaný česnek a poté vše shrňte do hrnce k uvařeným fazolím. Přidejte vývar a brambory, osolte a povařte ještě 10 minut.
Poté do polévky nasypte kapustu nakrájenou na tenké proužky a ještě 5 minut vařte přiklopené pokličkou.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty