×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Farmářské fazole

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Farmářské fazole

Co budete potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená najemno
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
300 g točeného salámu
půl lžičky pálivé papriky
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
2 plechovky nakládaných červených fazolí
1 plechovka nakládaných rajčat
2 bobkové listy
2 větvičky rozmarýnu
pálivý kečup podle potřeby
sůl a čerstvě namletý černý pepř
150 g čedaru
chleba k podávání

Jak na to?

Ve velké pánvi s vyšším dnem nebo širším kastrolu rozpalte olej a pak na něm tři až čtyři minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek, promíchejte a zhruba po minutě vsypte i točenák nakrájený na kostičky a zprudka opečte. Přidejte pálivou papriku i chilli papričku, zamíchejte a přisypte slité fazole a rajčata. Vhoďte bobkové listy, pár lístku rozmarýnu (zbytek nechte na ozdobu) a nechte deset minut prohřát. Chuť dotáhněte kečupem, osolte a opepřete. Podávejte zasypané čedarem, ozdobené rozmarýnem a s pořádným krajícem čerstvého chleba.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Farmářské fazole

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4.2 (10)

Co budete potřebovat

1–2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená najemno
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
300 g točeného salámu
půl lžičky pálivé papriky
1 čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno
2 plechovky nakládaných červených fazolí
1 plechovka nakládaných rajčat
2 bobkové listy
2 větvičky rozmarýnu
pálivý kečup podle potřeby
sůl a čerstvě namletý černý pepř
150 g čedaru
chleba k podávání

Jak na to?

Ve velké pánvi s vyšším dnem nebo širším kastrolu rozpalte olej a pak na něm tři až čtyři minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek, promíchejte a zhruba po minutě vsypte i točenák nakrájený na kostičky a zprudka opečte. Přidejte pálivou papriku i chilli papričku, zamíchejte a přisypte slité fazole a rajčata. Vhoďte bobkové listy, pár lístku rozmarýnu (zbytek nechte na ozdobu) a nechte deset minut prohřát. Chuť dotáhněte kečupem, osolte a opepřete. Podávejte zasypané čedarem, ozdobené rozmarýnem a s pořádným krajícem čerstvého chleba.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty