
Farmářské fazole
Ingredience
1–2 | lžíce olivového oleje |
1 | velká cibule, nakrájená najemno |
2–3 | stroužky česneku, rozmělněné |
300 g | točeného salámu |
půl lžičky pálivé papriky | |
1 | čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno |
2 | plechovky nakládaných červených fazolí |
1 | plechovka nakládaných rajčat |
2 | bobkové listy |
2 | větvičky rozmarýnu |
pálivý kečup podle potřeby | |
sůl a čerstvě namletý černý pepř | |
150 g | čedaru |
chleba k podávání |
Postup přípravy
Ve velké pánvi s vyšším dnem nebo širším kastrolu rozpalte olej a pak na něm tři až čtyři minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek, promíchejte a zhruba po minutě vsypte i točenák nakrájený na kostičky a zprudka opečte. Přidejte pálivou papriku i chilli papričku, zamíchejte a přisypte slité fazole a rajčata. Vhoďte bobkové listy, pár lístku rozmarýnu (zbytek nechte na ozdobu) a nechte deset minut prohřát. Chuť dotáhněte kečupem, osolte a opepřete. Podávejte zasypané čedarem, ozdobené rozmarýnem a s pořádným krajícem čerstvého chleba.
Pomohl vám recept?
37hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod