1
Na 30 g másla zpěňte v hrnci nadrobno nakrájenou a oloupanou cibuli, vmíchejte 300 g na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte 1 lžící mleté papriky, zalijte litrem zeleninového vývaru připraveného z bujónu, okořeňte lžící majoránky, 2 stroužky rozmělněného česneku a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
2
Na pánvi rozpusťte 30 g másla, vsypte 30 g mouky a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.
3
Pánev vytřete ubrouskem, rozpusťte 5 g másla a opékejte na něm 100 g hlívy 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.
4
Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a ozdobit ji můžete čerstvou bylinkou, třeba tymiánem.
1
Na 30 g másla zpěňte v hrnci nadrobno nakrájenou a oloupanou cibuli, vmíchejte 300 g na nudličky pokrájené hlívy, osolte, opepřete a restujte 5 minut. Poté zasypte 1 lžící mleté papriky, zalijte litrem zeleninového vývaru připraveného z bujónu, okořeňte lžící majoránky, 2 stroužky rozmělněného česneku a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.
2
Na pánvi rozpusťte 30 g másla, vsypte 30 g mouky a za stálého míchání prohřejte 4 minuty. Vzniklou jíšku vmíchejte do polévky a ještě 5 minut vařte.
3
Pánev vytřete ubrouskem, rozpusťte 5 g másla a opékejte na něm 100 g hlívy 4–5 minut dozlatova. Osolte a opepřete.
4
Dršťkovou polévku z hlívy podávejte s opečenými houbami a ozdobit ji můžete čerstvou bylinkou, třeba tymiánem.