Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2–3 cibule
olivový olej
150 g třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
sůl
2 červené papriky
1 avokádo
100 g čedaru
600 g 
mletého hovězího krku
čerstvě mletý pepř
4 burgerové housky

Postup přípravy

Cibuli pokrájejte na klínky. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a cibuli pomalu restujte dotmava. Přidejte cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte balsamiko, osolte a ještě chvíli provařte, aby se tekutina zredukovala.
Papriky očistěte, nakrájejte na osm plátků a dejte je na gril – paprika by měla změknout a chytit barvu. Avokádo zbavte pecky a slupky a nakrájejte na plátky. Čedar nastrouhejte.
Mleté maso osolte, opepřete, dobře promíchejte a vytvarujte čtyři burgery. Burgery grilujte tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, z každé strany postačí pár minut. Krátce před dokončením je posypte sýrem, aby se rozpustil. Housky rozkrojte a opečte.
Sestavte burger: na spodní část housky dejte karamelizovanou cibuli, na ni maso, pak pár plátků avokáda a pečených paprik, při-
klopte vrchní částí housky.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty