×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Farmářské burgery

Další recepty a články

Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí...
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra

Farmářské burgery

Co budete potřebovat

2–3 cibule
olivový olej
150 g třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
sůl
2 červené papriky
1 avokádo
100 g čedaru
600 g 
mletého hovězího krku
čerstvě mletý pepř
4 burgerové housky

Jak na to?

Cibuli pokrájejte na klínky. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a cibuli pomalu restujte dotmava. Přidejte cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte balsamiko, osolte a ještě chvíli provařte, aby se tekutina zredukovala.
Papriky očistěte, nakrájejte na osm plátků a dejte je na gril – paprika by měla změknout a chytit barvu. Avokádo zbavte pecky a slupky a nakrájejte na plátky. Čedar nastrouhejte.
Mleté maso osolte, opepřete, dobře promíchejte a vytvarujte čtyři burgery. Burgery grilujte tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, z každé strany postačí pár minut. Krátce před dokončením je posypte sýrem, aby se rozpustil. Housky rozkrojte a opečte.
Sestavte burger: na spodní část housky dejte karamelizovanou cibuli, na ni maso, pak pár plátků avokáda a pečených paprik, při-
klopte vrchní částí housky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Farmářské burgery

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Magazín 6/2017 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

2–3 cibule
olivový olej
150 g třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
sůl
2 červené papriky
1 avokádo
100 g čedaru
600 g 
mletého hovězího krku
čerstvě mletý pepř
4 burgerové housky

Jak na to?

Cibuli pokrájejte na klínky. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a cibuli pomalu restujte dotmava. Přidejte cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte balsamiko, osolte a ještě chvíli provařte, aby se tekutina zredukovala.
Papriky očistěte, nakrájejte na osm plátků a dejte je na gril – paprika by měla změknout a chytit barvu. Avokádo zbavte pecky a slupky a nakrájejte na plátky. Čedar nastrouhejte.
Mleté maso osolte, opepřete, dobře promíchejte a vytvarujte čtyři burgery. Burgery grilujte tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, z každé strany postačí pár minut. Krátce před dokončením je posypte sýrem, aby se rozpustil. Housky rozkrojte a opečte.
Sestavte burger: na spodní část housky dejte karamelizovanou cibuli, na ni maso, pak pár plátků avokáda a pečených paprik, při-
klopte vrchní částí housky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra

Inspirujte se podobnými recepty