×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Farmářské burgery
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Maso , Grilování ,

Farmářské burgery

Co budu potřebovat

2–3 cibule
olivový olej
150 g třtinového cukru
4 lžíce balzamikového octa
sůl
2 červené papriky
1 avokádo
100 g čedaru
600 g 
mletého hovězího krku
čerstvě mletý pepř
4 burgerové housky

Jak na to?

Cibuli pokrájejte na klínky. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a cibuli pomalu restujte dotmava. Přidejte cukr, nechte zkaramelizovat, přidejte balsamiko, osolte a ještě chvíli provařte, aby se tekutina zredukovala.
Papriky očistěte, nakrájejte na osm plátků a dejte je na gril – paprika by měla změknout a chytit barvu. Avokádo zbavte pecky a slupky a nakrájejte na plátky. Čedar nastrouhejte.
Mleté maso osolte, opepřete, dobře promíchejte a vytvarujte čtyři burgery. Burgery grilujte tak, aby uvnitř zůstaly šťavnaté, z každé strany postačí pár minut. Krátce před dokončením je posypte sýrem, aby se rozpustil. Housky rozkrojte a opečte.
Sestavte burger: na spodní část housky dejte karamelizovanou cibuli, na ni maso, pak pár plátků avokáda a pečených paprik, při-
klopte vrchní částí housky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut
  • Kuřecí prsa s pečenou mrkví

    Maso 45 minut