Francouzské kuře s nádivkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Sváteční
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Houska 4 ks
- Kuře celé 1 ks
- Cibule 1 ks
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Sůl
- Pepř
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Muškátový oříšek
- Vejce 4 ks
- Máslo 150 g
- Houska 4 ks
- Kuře celé 1 ks
- Cibule 1 ks
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Sůl
- Pepř
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Muškátový oříšek
- Vejce 4 ks
- Máslo 150 g
Příprava
- 1Začněte s nádivkou. Housku opražte nasucho v troubě dozlatova.
- 2Cibulku nechte zesklovatět na másle a přesuňte ji do mísy.
- 3Přidejte petrželku, žloutky a smetanu. Pak vmíchejte housky, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.
- 4Vyšlehejte pevný sníh z bílků a nakonec ho přidejte do směsi.
- 5Předehřejte troubu na 200 °C.
- 6Kuře osolte a vyplňte břišní dutinu nádivkou. Pečte dozlatova, přibližně hodinu.
- 7Pokud vám zbyla nádivka, udělejte z ní kouli a pečte s kuřetem.
- 1Začněte s nádivkou. Housku opražte nasucho v troubě dozlatova.
- 2Cibulku nechte zesklovatět na másle a přesuňte ji do mísy.
- 3Přidejte petrželku, žloutky a smetanu. Pak vmíchejte housky, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.
- 4Vyšlehejte pevný sníh z bílků a nakonec ho přidejte do směsi.
- 5Předehřejte troubu na 200 °C.
- 6Kuře osolte a vyplňte břišní dutinu nádivkou. Pečte dozlatova, přibližně hodinu.
- 7Pokud vám zbyla nádivka, udělejte z ní kouli a pečte s kuřetem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











