Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Farmářská polévka plná zeleniny a luštěnin

Farmářská polévka plná zeleniny a luštěnin

Ingredience

60 g hrachu
60 g bílých fazolí
60 g zelené čočky
30 g ječných krup
1 mrkev
¼ celeru
1 cibule
½ pórku
30 ml olivového oleje
1,2 l vody
100 g mraženého hrášku
50 g mražených zelených fazolek
60 g červené čočky
100 g brambor typu C
sůl
pepř
8 plátků knäckebrotu

Postup přípravy

1. Den předem hrách, fazole, zelenou čočku a kroupy propláchněte a nechte namočené přes noc ve velké míse se studenou vodou.

2. Nakrájejte oloupanou mrkev a celer na kostičky a cibuli nadrobno. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Hrst ponechte stranou na ozdobu. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a zeleninu orestujte.

3. Přilijte vodu, přidejte scezené a propláchnuté luštěniny a kroupy a vařte 40 minut doměkka. Cca 20 minut před koncem vaření přisypte mražený hrášek, zelené fazolky, propláchnutou červenou čočku a přidejte oloupané brambory nakrájené na kostičky, sůl a pepř.

4. Podávejte s knäckebrotem posypané kolečky pórku. Dobrou chuť.

Pomohl vám recept?
3hodnocení2

Další videorecepty