×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Falafel s překvapením

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou

Falafel s překvapením

Co budete potřebovat

SUROVINY:
400 g cizrny z plechovky
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 hrst hladkolisté petrželky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1⁄2 lžičky mletého římského kmínu
1⁄2 lžičky mletého koriandru
sůl
špetka kypřicího prášku
4 vařená vejce
1 vejce
200 g strouhanky
400 ml řepkového oleje
NA BYLINKOVÝ DIP:
200 ml zakysané smetany
1 lžíce směsi bylinek
1⁄2 stroužku česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
20 g řeřichy

Jak na to?

1. Cizrnu slijte a přesypte do robotu společně s jarní cibulkou, česnekem, petrželkou, olivovým olejem, citronovou šťávou, kmínem a koriandrem. Rozmixujte, osolte a posypte kypřicím práškem. Promíchejte.
2. Ze směsi vytvarujte 4 kuličky. Na pracovní plochu rozložte potravinovou fólii, do středu umístěte kuličku těsta. Překryjte druhou fólií a vyválejte placku o průměru 12 cm. Do středu vložte oloupané vejce a vytvarujte falafel. Obalte v rozšlehaném vejci a strouhance.
3. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
4. Na dip smíchejte všechny suroviny a ozdobte řeřichou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Falafel s překvapením

Hlavní chod Snadné Ostatní Velikonoce Vegetariánské Magazín 4/2019 Počet porcí: 4
(0)
Milujete falafel? Zkuste tuto orientální pochoutku trochu vylepšit! Do těsta z cizrny zabalte vejce a překvapte rodinu vegetariánskou variantou skotského vejce.

Co budete potřebovat

SUROVINY:
400 g cizrny z plechovky
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 hrst hladkolisté petrželky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1⁄2 lžičky mletého římského kmínu
1⁄2 lžičky mletého koriandru
sůl
špetka kypřicího prášku
4 vařená vejce
1 vejce
200 g strouhanky
400 ml řepkového oleje
NA BYLINKOVÝ DIP:
200 ml zakysané smetany
1 lžíce směsi bylinek
1⁄2 stroužku česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
20 g řeřichy

Jak na to?

1. Cizrnu slijte a přesypte do robotu společně s jarní cibulkou, česnekem, petrželkou, olivovým olejem, citronovou šťávou, kmínem a koriandrem. Rozmixujte, osolte a posypte kypřicím práškem. Promíchejte.
2. Ze směsi vytvarujte 4 kuličky. Na pracovní plochu rozložte potravinovou fólii, do středu umístěte kuličku těsta. Překryjte druhou fólií a vyválejte placku o průměru 12 cm. Do středu vložte oloupané vejce a vytvarujte falafel. Obalte v rozšlehaném vejci a strouhance.
3. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
4. Na dip smíchejte všechny suroviny a ozdobte řeřichou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Játra po tyrolsku
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Pravý vídeňský řízek -...
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou
Špecle s pažitkou

Inspirujte se podobnými recepty