Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Falafel s překvapením

Falafel s překvapením

Milujete falafel? Zkuste tuto orientální pochoutku trochu vylepšit! Do těsta z cizrny zabalte vejce a překvapte rodinu vegetariánskou variantou skotského vejce.

Ingredience

SUROVINY:
400 g cizrny z plechovky
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 hrst hladkolisté petrželky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1⁄2 lžičky mletého římského kmínu
1⁄2 lžičky mletého koriandru
sůl
špetka kypřicího prášku
4 vařená vejce
1 vejce
200 g strouhanky
400 ml řepkového oleje
NA BYLINKOVÝ DIP:
200 ml zakysané smetany
1 lžíce směsi bylinek
1⁄2 stroužku česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička citronové šťávy
sůl, pepř
20 g řeřichy

Postup přípravy

1. Cizrnu slijte a přesypte do robotu společně s jarní cibulkou, česnekem, petrželkou, olivovým olejem, citronovou šťávou, kmínem a koriandrem. Rozmixujte, osolte a posypte kypřicím práškem. Promíchejte.
2. Ze směsi vytvarujte 4 kuličky. Na pracovní plochu rozložte potravinovou fólii, do středu umístěte kuličku těsta. Překryjte druhou fólií a vyválejte placku o průměru 12 cm. Do středu vložte oloupané vejce a vytvarujte falafel. Obalte v rozšlehaném vejci a strouhance.
3. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova.
4. Na dip smíchejte všechny suroviny a ozdobte řeřichou.

Pomohl vám recept?
8hodnocení2

Další videorecepty