
Exotický mangovomarakujový cheesecake

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Světová kuchyně
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Máslo 125 g
- Sušenky máslové 200 g
- Cukr krupicový 100 g
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Mango 1 ks
- Škrob kukuřičný 2 člž
- Mléko polotučné 80 ml
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Agar 1,5 člž
- Maracuja 4 ks
- Hruška Nashi 1/2 ks
- Kaki 1/2 ks
- Physalis 6 ks
- Máta 2 snít.
- Granátové jablko 1/4 ks
- Máslo 125 g
- Sušenky máslové 200 g
- Cukr krupicový 100 g
- Krémový čerstvý sýr 250 g
- Mango 1 ks
- Škrob kukuřičný 2 člž
- Mléko polotučné 80 ml
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Agar 1,5 člž
- Maracuja 4 ks
- Hruška Nashi 1/2 ks
- Kaki 1/2 ks
- Physalis 6 ks
- Máta 2 snít.
- Granátové jablko 1/4 ks
Příprava
- 1Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Rozmixujte 200 g máslových sušenek. V rendlíku rozpusťte 125 g másla a vlijte k rozemletým sušenkám. Směs promíchejte a vsypte do formy. Rukou udusejte do rovnoměrné vrstvy a dejte chladit do lednice. Mango oloupejte, zbavte pecky, odvažte 250 g a nakrájejte na kostky. Rozmixujte společně nakrájené mango, 250 g smetanového sýra a 80 g cukru krupice na hladké pyré.
- 2Vyšlehejte 200 ml smetany na tuhou šlehačku. V rendlíku povařte 80 ml mléka spolu s 1 a 1⁄2 lžičky agaru. Provařte 2 minuty a přidejte 2 lžíce mangové směsi. Rychle promíchejte, vlijte ke zbytku mangové směsi a vše stěrkou smíchejte s vyšlehanou šlehačkou. Hotový krém vlijte do dortové formy a dejte na 4 hodiny chladit do lednice.
- 3V rendlíku smíchejte 2 lžičky škrobu, 75 ml vody a vydlabanou dužinu ze 4 marakují. Přidejte 20 g cukru a pomalu přiveďte k varu. Směs minutu provařte a přelijte do misky.
- 4Oloupejte polovinu kaki a spolu s polovinou hrušky nashi nakrájejte na tenké plátky. Kuličky ze 6 physalisů rozkrojte napůl. Vychlazený cheesecake vyndejte opatrně z formy. Nahoru nalijte marakujovou omáčku a opatrně stěrkou rozetřete. Polovinu dortu střídavě ozdobte plátky kaki a hrušky. Nahoru naskládejte půlky kuliček z physalisů, lístky máty a zrníčka granátového jablka. Tento exotický fešák potěší každého!
- 1Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem. Rozmixujte 200 g máslových sušenek. V rendlíku rozpusťte 125 g másla a vlijte k rozemletým sušenkám. Směs promíchejte a vsypte do formy. Rukou udusejte do rovnoměrné vrstvy a dejte chladit do lednice. Mango oloupejte, zbavte pecky, odvažte 250 g a nakrájejte na kostky. Rozmixujte společně nakrájené mango, 250 g smetanového sýra a 80 g cukru krupice na hladké pyré.
- 2Vyšlehejte 200 ml smetany na tuhou šlehačku. V rendlíku povařte 80 ml mléka spolu s 1 a 1⁄2 lžičky agaru. Provařte 2 minuty a přidejte 2 lžíce mangové směsi. Rychle promíchejte, vlijte ke zbytku mangové směsi a vše stěrkou smíchejte s vyšlehanou šlehačkou. Hotový krém vlijte do dortové formy a dejte na 4 hodiny chladit do lednice.
- 3V rendlíku smíchejte 2 lžičky škrobu, 75 ml vody a vydlabanou dužinu ze 4 marakují. Přidejte 20 g cukru a pomalu přiveďte k varu. Směs minutu provařte a přelijte do misky.
- 4Oloupejte polovinu kaki a spolu s polovinou hrušky nashi nakrájejte na tenké plátky. Kuličky ze 6 physalisů rozkrojte napůl. Vychlazený cheesecake vyndejte opatrně z formy. Nahoru nalijte marakujovou omáčku a opatrně stěrkou rozetřete. Polovinu dortu střídavě ozdobte plátky kaki a hrušky. Nahoru naskládejte půlky kuliček z physalisů, lístky máty a zrníčka granátového jablka. Tento exotický fešák potěší každého!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.