×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňový koláč

Další recepty a články

Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným...
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem...
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým...
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek...
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Dýňový koláč

Co budete potřebovat

550 g dýně, oloupané a nakrájené na kousky
500 g křehkého těsta
175 g třtinového cukru
2 vejce
140 ml smetany ke šlehání
1 lžička mleté skořice
1 lžička perníkového koření

Jak na to?

Dýni vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjte fólií a na vysoký výkon zahřívejte 15 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
Mezi dvěma kusy potravinářské fólie vyválejte těsto na tloušťku desetikoruny a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm. Vidličkou propíchejte a 30 minut chlaďte. Předehřejte troubu na 200 °C. Na připravené těsto dejte pečicí papír, nasypte suché fazole a předpékejte 15–20 minut. Pak odstraňte fazole a pečicí papír a pečte dalších 10 minut do světle zlaté barvy. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C.
Zatímco se peče těsto, rozmixujte dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením dohladka. Směs nalijte do předpečeného korpusu a pečte hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňový koláč

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

550 g dýně, oloupané a nakrájené na kousky
500 g křehkého těsta
175 g třtinového cukru
2 vejce
140 ml smetany ke šlehání
1 lžička mleté skořice
1 lžička perníkového koření

Jak na to?

Dýni vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjte fólií a na vysoký výkon zahřívejte 15 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
Mezi dvěma kusy potravinářské fólie vyválejte těsto na tloušťku desetikoruny a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm. Vidličkou propíchejte a 30 minut chlaďte. Předehřejte troubu na 200 °C. Na připravené těsto dejte pečicí papír, nasypte suché fazole a předpékejte 15–20 minut. Pak odstraňte fazole a pečicí papír a pečte dalších 10 minut do světle zlaté barvy. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C.
Zatímco se peče těsto, rozmixujte dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením dohladka. Směs nalijte do předpečeného korpusu a pečte hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Inspirujte se podobnými recepty