×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňový koláč

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Dýňový koláč

Co budete potřebovat

550 g dýně, oloupané a nakrájené na kousky
500 g křehkého těsta
175 g třtinového cukru
2 vejce
140 ml smetany ke šlehání
1 lžička mleté skořice
1 lžička perníkového koření

Jak na to?

Dýni vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjte fólií a na vysoký výkon zahřívejte 15 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
Mezi dvěma kusy potravinářské fólie vyválejte těsto na tloušťku desetikoruny a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm. Vidličkou propíchejte a 30 minut chlaďte. Předehřejte troubu na 200 °C. Na připravené těsto dejte pečicí papír, nasypte suché fazole a předpékejte 15–20 minut. Pak odstraňte fazole a pečicí papír a pečte dalších 10 minut do světle zlaté barvy. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C.
Zatímco se peče těsto, rozmixujte dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením dohladka. Směs nalijte do předpečeného korpusu a pečte hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňový koláč

Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

550 g dýně, oloupané a nakrájené na kousky
500 g křehkého těsta
175 g třtinového cukru
2 vejce
140 ml smetany ke šlehání
1 lžička mleté skořice
1 lžička perníkového koření

Jak na to?

Dýni vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Přikryjte fólií a na vysoký výkon zahřívejte 15 minut doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
Mezi dvěma kusy potravinářské fólie vyválejte těsto na tloušťku desetikoruny a vyložte jím koláčovou formu o průměru 25 cm. Vidličkou propíchejte a 30 minut chlaďte. Předehřejte troubu na 200 °C. Na připravené těsto dejte pečicí papír, nasypte suché fazole a předpékejte 15–20 minut. Pak odstraňte fazole a pečicí papír a pečte dalších 10 minut do světle zlaté barvy. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C.
Zatímco se peče těsto, rozmixujte dýni s cukrem, vejci, smetanou a kořením dohladka. Směs nalijte do předpečeného korpusu a pečte hodinu, až náplň sedne a ztuhne. Pouze uprostřed by se náplň ještě měla chvět jako pudink. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty