×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňové rizoto s kozím sýrem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Dýňové rizoto s kozím sýrem

Tip do kuchyně

 

Italské rizoto by se mělo po uvaření vždy celé zkonzumovat. Druhý den již nebývá dobré, proto vždy připravte jen tolik, kolik jste schopni sníst.

Co budete potřebovat

1 kg dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže, nejlépe arborio
250 ml suchého bílého vína
11/2 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
kostičky kozího sýru
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.

3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.

5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.

8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.

9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.

10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové rizoto s kozím sýrem

Hlavní chod Snadné Italská Vegetariánské Vaření Kozí sýr , Petržel kadeřavá Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (27)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Italské rizoto by se mělo po uvaření vždy celé zkonzumovat. Druhý den již nebývá dobré, proto vždy připravte jen tolik, kolik jste schopni sníst.

Co budete potřebovat

1 kg dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže, nejlépe arborio
250 ml suchého bílého vína
11/2 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
kostičky kozího sýru
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.

3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.

5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.

8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.

9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.

10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019