
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Postup přípravy
Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.
3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.
4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.
5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.
8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.
9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.
10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.
11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.