Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže, nejlépe arborio
250 ml suchého bílého vína
11/2 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
kostičky kozího sýru
hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.

3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.

5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.

8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.

9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.

10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.

Pomohl vám recept?
34hodnocení4

Další videorecepty