×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňové rizoto s kozím sýrem

Další recepty a články

Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Pečená zelenina s čerstvým...
Pečená zelenina s...
Pečená zelenina s čerstvým...
Pečená zelenina s čerstvým...
Sendvič s kozím sýrem
Sendvič s kozím...
Sendvič s kozím sýrem
Sendvič s kozím sýrem

Dýňové rizoto s kozím sýrem

Tip do kuchyně

 

Italské rizoto by se mělo po uvaření vždy celé zkonzumovat. Druhý den již nebývá dobré, proto vždy připravte jen tolik, kolik jste schopni sníst.

Co budete potřebovat

1 kg dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže, nejlépe arborio
250 ml suchého bílého vína
11/2 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
kostičky kozího sýru
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.

3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.

5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.

8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.

9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.

10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové rizoto s kozím sýrem

Hlavní chod Snadné Italská Vegetariánské Vaření Kozí sýr Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (24)

Tip do kuchyně

 

Italské rizoto by se mělo po uvaření vždy celé zkonzumovat. Druhý den již nebývá dobré, proto vždy připravte jen tolik, kolik jste schopni sníst.

Co budete potřebovat

1 kg dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže, nejlépe arborio
250 ml suchého bílého vína
11/2 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
kostičky kozího sýru
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.

3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.

5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.

8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.

9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.

10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Pečená zelenina s čerstvým...
Pečená zelenina s čerstvým...
Pečená zelenina s čerstvým...
Pečená zelenina s čerstvým...
Sendvič s kozím sýrem
Sendvič s kozím sýrem
Sendvič s kozím sýrem
Sendvič s kozím sýrem

Inspirujte se podobnými recepty