Dýňové rizoto s kozím sýrem
Ingredience
1 kg | dýně Hokkaido |
4 | stroužky česneku |
sůl | |
pepř | |
olivový olej | |
1 | cibule |
350 g | kulatozrnné rýže, nejlépe arborio |
250 ml | suchého bílého vína |
11/2 | litru kuřecího nebo zeleninového vývaru |
kostičky kozího sýru | |
hladkolistá petrželka |
Postup přípravy
Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.
3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.
4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.
5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.
6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.
7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.
8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.
9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.
10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.
11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY