Dýňové rizoto s kozím sýrem

Snadné Hlavní chod Magazín 10/2012
Snadné Hlavní chod Magazín 10/2012

Ingredience

1 kg dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
1 cibule
350 g kulatozrnné rýže, nejlépe arborio
250 ml suchého bílého vína
11/2 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
kostičky kozího sýru
hladkolistá petrželka

Postup přípravy

Objevujte krásy italské kuchyně s naším receptem na dýňové rizoto s kozím sýrem. Už jste vyzkoušeli?

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem.

3) Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

4) Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky.

5) Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

6) Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět.

7) Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte.

8) Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne.

9) Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá.

10) Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

11) Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete.

Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.

Pomohl vám recept?
32hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky