Dýňové máslo a dýňové pyré
Ingredience
1 | menší máslová dýně |
olivový olej | |
sůl | |
6 | lžic másla |
Postup přípravy
Rozehřejte troubu na 200 °C. Dýni omyjte, podélně rozkrojte a vydlabejte měkkou dužinu i se semínky. Dýni na řezu nařízněte nožem cik cak, potřete olivovým olejem a osolte. Olejem vymažte taky pekáček, dýni do něj vložte, podlijte šálkem vody a dejte péct. Po 40 minutách teplotu zmírněte na 170 °C a pečte ještě 20–30 minut do změknutí.
Dužinu z poloviny dýně vydlabejte do misky a tyčovým mixérem rozmělněte dohladka. Podle potřeby rozřeďte vodou. A je hotové dýňové pyré.
Ještě teplou dužinu z druhé poloviny dýně vydlabejte do misky, přidejte máslo a rozmixujte. Dejte ztuhnout do lednice na dýňové máslo.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY