Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySumeček africký s rajčatovým rizotem
Albert logoAlbert logo
  • Sumeček africký s rajčatovým rizotem
Sumeček africký s rajčatovým rizotem

Sumeček africký s rajčatovým rizotem

Snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sumeček 2 ks
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Rýže arborio 200 g
  • Rajčata cherry 250 g
  • Fenykl 1 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 200 g
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Citronová šťáva
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián čerstvý
  • Rukola 1 hrs.
  • Sůl
  • Olej olivový
  • Pepř
  • Máslo 3 plž
  • Sumeček 2 ks
  • Vývar zeleninový 1,5 l
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Rýže arborio 200 g
  • Rajčata cherry 250 g
  • Fenykl 1 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 200 g
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Citronová šťáva
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián čerstvý
  • Rukola 1 hrs.
  • Sůl
  • Olej olivový

Příprava

1
Šalotku spolu s řapíkatým celerem nakrájejte nadrobno a poduste na olivovém oleji. Přidejte sůl, pepř a bobkové listy.
2
Po chvíli přisypte fenykl nakrájený na menší kousky a cherry rajčata nakrájená na čtvrtky.
3
Když zelenina trochu změkne, přidejte rýži Arborio a nasekaný čerstvý tymián. Podlijte vínem a počkejte, až se z něj odpaří alkohol. Pak přilijte rajčata z konzervy a pořádně promíchejte.
4
Teplý vývar přidávejte k rizotu postupně po naběračkách, aby byla rýže vždy jen trochu zalita a vzniklo krémové rizoto. Přibližně po 20 minutách (když je rýže uvařená) přimíchejte 2 lžíce másla a šťávu z ½ citronu. Stáhněte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte několik minut odpočívat.
5
Mezitím rozdělte každý filet sumečka na menší kousky a ty ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Opékejte je na rozpálené pánvi s olivovým olejem, z každé strany dozlatova. Na závěr k němu přidejte 1 lžíci másla a šťávu z ½ citronu.
1
Šalotku spolu s řapíkatým celerem nakrájejte nadrobno a poduste na olivovém oleji. Přidejte sůl, pepř a bobkové listy.
2
Po chvíli přisypte fenykl nakrájený na menší kousky a cherry rajčata nakrájená na čtvrtky.
3
Když zelenina trochu změkne, přidejte rýži Arborio a nasekaný čerstvý tymián. Podlijte vínem a počkejte, až se z něj odpaří alkohol. Pak přilijte rajčata z konzervy a pořádně promíchejte.
4
Teplý vývar přidávejte k rizotu postupně po naběračkách, aby byla rýže vždy jen trochu zalita a vzniklo krémové rizoto. Přibližně po 20 minutách (když je rýže uvařená) přimíchejte 2 lžíce másla a šťávu z ½ citronu. Stáhněte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte několik minut odpočívat.
5
Mezitím rozdělte každý filet sumečka na menší kousky a ty ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Opékejte je na rozpálené pánvi s olivovým olejem, z každé strany dozlatova. Na závěr k němu přidejte 1 lžíci másla a šťávu z ½ citronu.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.