×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňová polévka za pár minut

Další recepty a články

Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový...
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s...
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v...
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě

Dýňová polévka za pár minut

Tip do kuchyně

 

Na ozdobu můžete použít i hoblinky parmezánu doplněné nasekanou pažitkou. Pokud vás zajímá, jak vybrat ten nejlepší druh dýně pro Váš pokrm, nebo jak moc je dýně opravdu zdravá, podívejte se na náš článek Jak připravit dýni a možná se dozvíte něco nového. 

 

 

Co budete potřebovat

1 kg dýně
3 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
900 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce citrónové šťávy
3–4 proužky pomerančové kůry (nemusí být)
300 ml mléka
sůl
pepř
na ozdobu: 4–6 lžic tučné smetany
dýňová semínka

Jak na to?

1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše duste 2–3 minuty.

2. Pak přidejte vývar a na středním plameni uveďte do varu. Osolte a opepřete, podle chuti přidejte zázvor, citronovou šťávu a proužky pomerančové kůry. Vařte na mírném plameni asi 20 minut – aby dýně lehce změkla.

3. Pak odstraňte pomerančovou kůru a bobkový list, polévku nechte trochu vychladnout a opatrně ji po částech rozmixujte dohladka.

4. Vlijte ji do čisté pánve, přidejte mléko a mírně prohřejte. Na talíři ozdobte trochou smetany a opraženými dýňovými semínky. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová polévka za pár minut

Polévka Velmi snadné Česká Vegetariánské Vaření Dýně , Jak na zeleninu
Průměrné hodnocení 4 (172)

Tip do kuchyně

 

Na ozdobu můžete použít i hoblinky parmezánu doplněné nasekanou pažitkou. Pokud vás zajímá, jak vybrat ten nejlepší druh dýně pro Váš pokrm, nebo jak moc je dýně opravdu zdravá, podívejte se na náš článek Jak připravit dýni a možná se dozvíte něco nového. 

 

 

Co budete potřebovat

1 kg dýně
3 lžíce másla
1 cibule
1 stroužek česneku
900 ml zeleninového vývaru
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce citrónové šťávy
3–4 proužky pomerančové kůry (nemusí být)
300 ml mléka
sůl
pepř
na ozdobu: 4–6 lžic tučné smetany
dýňová semínka

Jak na to?

1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše duste 2–3 minuty.

2. Pak přidejte vývar a na středním plameni uveďte do varu. Osolte a opepřete, podle chuti přidejte zázvor, citronovou šťávu a proužky pomerančové kůry. Vařte na mírném plameni asi 20 minut – aby dýně lehce změkla.

3. Pak odstraňte pomerančovou kůru a bobkový list, polévku nechte trochu vychladnout a opatrně ji po částech rozmixujte dohladka.

4. Vlijte ji do čisté pánve, přidejte mléko a mírně prohřejte. Na talíři ozdobte trochou smetany a opraženými dýňovými semínky. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Čokoládovo-dýňový cheesecake
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Dýňové rizoto s cuketou
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě
Zelenina pečená v troubě

Inspirujte se podobnými recepty