
Dýňová polévka za pár minut
Typický podzimní recept na přípravu chutné a jednoduché dýňové polévky. Polévku s nádechem citrusů budete mít hotovou do půl hodiny. Na ozdobu můžete použít i hoblinky parmezánu.
Postup přípravy
1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky velké cca 2,5 cm. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše duste 2–3 minuty.
2. Pak přidejte vývar a na středním plameni uveďte do varu. Osolte a opepřete, podle chuti přidejte zázvor, citronovou šťávu a proužky pomerančové kůry. Vařte na mírném plameni asi 20 minut – aby dýně lehce změkla.
3. Pak odstraňte pomerančovou kůru a bobkový list, polévku nechte trochu vychladnout a opatrně ji po částech rozmixujte dohladka.
4. Vlijte ji do čisté pánve, přidejte mléko a mírně prohřejte. Na talíři ozdobte trochou smetany a opraženými dýňovými semínky. Ihned podávejte.
Pomohl vám recept?
329hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod