×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dvojbarevná bábovka pro skvělé maminky a šikovné děti

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Dvojbarevná bábovka pro skvělé maminky a šikovné děti

Co budete potřebovat

250 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
2 vetší vejce
250 g krupicového cukru
1 smetana ke šlehání
máslo a strouhanka na formu
1–2 lžíce kakaa holandského typu

Jak na to?

1) Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vejce utřete s cukrem. Pak k vaječné směsi přilijte smetanu, přisypte mouku a dobře promíchejte.
2) Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Špachtlí do ní přendejte polovinu těsta. Do druhé vmíchejte kakao a nalijte ji navrch.
3) Dejte péct na čtyřicet minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vyklopte, nechte patnáct minut zchladnout a pak nakrájejte.
Podávejte třeba s kávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dvojbarevná bábovka pro skvělé maminky a šikovné děti

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (48)

Co budete potřebovat

250 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
2 vetší vejce
250 g krupicového cukru
1 smetana ke šlehání
máslo a strouhanka na formu
1–2 lžíce kakaa holandského typu

Jak na to?

1) Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vejce utřete s cukrem. Pak k vaječné směsi přilijte smetanu, přisypte mouku a dobře promíchejte.
2) Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Špachtlí do ní přendejte polovinu těsta. Do druhé vmíchejte kakao a nalijte ji navrch.
3) Dejte péct na čtyřicet minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vyklopte, nechte patnáct minut zchladnout a pak nakrájejte.
Podávejte třeba s kávou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty