×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dušené kuře s citrusy a  olivami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Dušené kuře s citrusy a olivami

Co budete potřebovat

1 lžička mletého pepře
1 lžička kurkumy
1 lžička zázvoru
1 lžička skořice
1 lžička soli
4 kuřecí stehna
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 stroužky česneku
1,5 šálku vývaru
300 g kuskusu
1 hrst rozinek
1 citron
1 pomeranč
1 hrst zelených oliv
1 svazek hladkolisté petržele

Jak na to?

Smíchejte všechno koření se solí a ve směsi obalte porce kuřete. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej, stehna opečte ze všech stran dozlatova. Vyjměte je a ve výpeku zpěňte nasekanou cibuli a česnek, zalijte vývarem a vložte opečené kuře. Přiklopte a nechte 30 minut dusit.
Mezitím připravte kuskus. Smíchejte ho s rozinkami, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, promíchejte, přiklopte a nechte 10 minut nasáknout.
Ke kuřeti přidejte na plátky pokrájený citron i pomeranč a hrst zelených oliv. Nechte 10 minut probublávat bez poklice. Kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte nasekanou petrželovou nať, navrch dejte porce kuřete a bohatě zalijte omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušené kuře s citrusy a olivami

Hlavní chod Velmi snadné Maso Velikonoce Bez laktózy Králík a kuře podle Zdeňka Pohlreicha , Petržel kadeřavá Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

1 lžička mletého pepře
1 lžička kurkumy
1 lžička zázvoru
1 lžička skořice
1 lžička soli
4 kuřecí stehna
4 lžíce olivového oleje
2 cibule
3 stroužky česneku
1,5 šálku vývaru
300 g kuskusu
1 hrst rozinek
1 citron
1 pomeranč
1 hrst zelených oliv
1 svazek hladkolisté petržele

Jak na to?

Smíchejte všechno koření se solí a ve směsi obalte porce kuřete. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej, stehna opečte ze všech stran dozlatova. Vyjměte je a ve výpeku zpěňte nasekanou cibuli a česnek, zalijte vývarem a vložte opečené kuře. Přiklopte a nechte 30 minut dusit.
Mezitím připravte kuskus. Smíchejte ho s rozinkami, zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody, promíchejte, přiklopte a nechte 10 minut nasáknout.
Ke kuřeti přidejte na plátky pokrájený citron i pomeranč a hrst zelených oliv. Nechte 10 minut probublávat bez poklice. Kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte nasekanou petrželovou nať, navrch dejte porce kuřete a bohatě zalijte omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty