×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dunajské vlny

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Dunajské vlny

Co budete potřebovat

300g másla
250g moučkového cukru
7 vajec
450 g hladké mouky + trochu hrubé
1 prášek do pečiva
mléko
2 lžíce holandského kakaa
1 višňový nebo třešňový kompot
1–2 čokoládové polevy
Na krém:
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polotučného tvarohu

Jak na to?

Máslo utřete s cukrem do světlé a na­dýchané pěny. Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka. Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem. Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými viš-němi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut. Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním všech potřeb­ných ingrediencí. Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunaj­ské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dunajské vlny

Dezert Snadné Česká Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

300g másla
250g moučkového cukru
7 vajec
450 g hladké mouky + trochu hrubé
1 prášek do pečiva
mléko
2 lžíce holandského kakaa
1 višňový nebo třešňový kompot
1–2 čokoládové polevy
Na krém:
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polotučného tvarohu

Jak na to?

Máslo utřete s cukrem do světlé a na­dýchané pěny. Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka. Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem. Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými viš-němi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut. Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním všech potřeb­ných ingrediencí. Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunaj­ské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty