
Dunajské vlny
Postup přípravy
Máslo utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka. Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem. Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými viš-němi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut. Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním všech potřebných ingrediencí. Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunajské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.
Pomohl vám recept?
68hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod