Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300g másla
250g moučkového cukru
7 vajec
450 g hladké mouky + trochu hrubé
1 prášek do pečiva
mléko
2 lžíce holandského kakaa
1 višňový nebo třešňový kompot
1–2 čokoládové polevy
Na krém:
200 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g polotučného tvarohu

Postup přípravy

Máslo utřete s cukrem do světlé a na­dýchané pěny. Poté zašlehejte vejce – pěkně jedno po druhém a nakonec přidejte hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Výsledkem by mělo být spíš řidší těsto – dopomoci si k němu můžete přidáním mléka. Těsto rozdělte na půlky a jednu obarvěte holandským kakaem. Plech s vyšším okrajem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, vlijte světlé těsto, rovnoměrně poklaďte okapanými viš-němi nebo třešněmi a přelijte tmavým těstem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30–40 minut. Vychladlé potřete tvarohovým krémem získaným smícháním všech potřeb­ných ingrediencí. Přelijte čokoládovou polevou, udělejte v ní ozdobné „dunaj­ské“ vlny a dejte na hodinu do lednice. Podávejte pokrájené.

Pomohl vám recept?
68hodnocení4

Další videorecepty