
Mrkvové dortíčky s krémem rooibos

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Párty
Dezert
Ingredience
Složení 20 porcí
- Kokosové mléko 350 ml
- Citron 1 ks
- Vinný ocet 1/2 člž
- Mouka hladká 500 g
- Skořice mletá 1 člž
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Kypřící prášek 1 člž
- Sůl 1 člž
- Vejce 3 ks
- Cukr třtinový 300 g
- Olej olivový 200 ml
- Mrkev 400 g
- Ořechy kešu přírodní 200 g
- Čokoláda bílá 100 g
- Čaj rooibos 2 člž
- Máslo 100 g
- Cukr moučkový 200 g
- Krémový čerstvý sýr 200 g
- Kokosové mléko 350 ml
- Citron 1 ks
- Vinný ocet 1/2 člž
- Mouka hladká 500 g
- Skořice mletá 1 člž
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Kypřící prášek 1 člž
- Sůl 1 člž
- Vejce 3 ks
- Cukr třtinový 300 g
- Olej olivový 200 ml
- Mrkev 400 g
- Ořechy kešu přírodní 200 g
- Čokoláda bílá 100 g
- Čaj rooibos 2 člž
Příprava
- 1Smíchejte 300 ml kokosového mléka se lžičkou citronové šťávy a ½ lžíce vinného octa. Do mísy prosejte 500 g hladké mouky se lžičkou skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, lžičkou prášku do pečiva a soli a promíchejte.
- 2V míse vyšlehejte 3 rozklepnutá vejce s 300 g třtinového cukru na světlou pěnu. Přimíchejte 200 ml olivového oleje, kokosovou směs a přidejte moučnou směs do hladkého těsta. Očistěte a nastrouhejte 400 g mrkve, 200 g kešu namelte a přidejte do těsta, které vlijte na hluboký plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Z vychladlého korpusu vykrajujte vykrajovátkem dortíčky o průměru 5 cm. Na jeden použijte dvě kolečka.
- 3Do misky nalámejte 100 g bílé čokolády, přilijte 50 ml kokosového mléka, lžičku sypaného čaje a rozpusťte nad vodní lázní. Louhujte 20 minut, sceďte a nechte zchladnout. V míse vyšlehejte 100 g změklého másla s 200 g moučkového cukru, postupně zašlehávejte vychladlou ochucenou čokoládu na hladký krém. Nakonec přidejte 200 g čerstvého smetanového sýra, znovu prošlehejte a přendejte do cukrářského pytlíku s řezanou špičkou.
- 4Krémem slepujte vždy dvě kolečka korpusu. Nahoru naneste další ozdobnou vrstvu krému. Dortíčky dozdobte zrníčky čaje rooibos Perla a neste na stůl!
- 1Smíchejte 300 ml kokosového mléka se lžičkou citronové šťávy a ½ lžíce vinného octa. Do mísy prosejte 500 g hladké mouky se lžičkou skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, lžičkou prášku do pečiva a soli a promíchejte.
- 2V míse vyšlehejte 3 rozklepnutá vejce s 300 g třtinového cukru na světlou pěnu. Přimíchejte 200 ml olivového oleje, kokosovou směs a přidejte moučnou směs do hladkého těsta. Očistěte a nastrouhejte 400 g mrkve, 200 g kešu namelte a přidejte do těsta, které vlijte na hluboký plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Z vychladlého korpusu vykrajujte vykrajovátkem dortíčky o průměru 5 cm. Na jeden použijte dvě kolečka.
- 3Do misky nalámejte 100 g bílé čokolády, přilijte 50 ml kokosového mléka, lžičku sypaného čaje a rozpusťte nad vodní lázní. Louhujte 20 minut, sceďte a nechte zchladnout. V míse vyšlehejte 100 g změklého másla s 200 g moučkového cukru, postupně zašlehávejte vychladlou ochucenou čokoládu na hladký krém. Nakonec přidejte 200 g čerstvého smetanového sýra, znovu prošlehejte a přendejte do cukrářského pytlíku s řezanou špičkou.
- 4Krémem slepujte vždy dvě kolečka korpusu. Nahoru naneste další ozdobnou vrstvu krému. Dortíčky dozdobte zrníčky čaje rooibos Perla a neste na stůl!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.