×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Drůbeží velouté

Další recepty a články

Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí...
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou...
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se...
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou

Drůbeží velouté

Co budete potřebovat

kostra kuřete
stehna kuřete
1 l vody
1 mrkev
řapíkatý celer
1 růžička brokolice
2 stroužky česneku
1 cibule
máslo
hladká mouka
smetana
3 kuličky kuličky nového koření
1 bobkový list
muškátový oříšek
petrželka
pepř
sůl

Jak na to?

Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.

Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu. Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky. Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.

Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.

Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Drůbeží velouté

Hlavní chod Snadné Škola vaření 2 , Zdeněk Pohlreich
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

kostra kuřete
stehna kuřete
1 l vody
1 mrkev
řapíkatý celer
1 růžička brokolice
2 stroužky česneku
1 cibule
máslo
hladká mouka
smetana
3 kuličky kuličky nového koření
1 bobkový list
muškátový oříšek
petrželka
pepř
sůl

Jak na to?

Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.

Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu. Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky. Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.

Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.

Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Losos s bazalkovou omáčkou
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou

Inspirujte se podobnými recepty