1
V hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní 250 g cukrového hrášku z Albertovy Tržnice. Hrášek nechte 3 minuty blanšírovat, hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy se studenou vodou a ledem, aby zůstal svěží a křupavý.
2
Na pánvi na lžíci olivového oleje opečte 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, přidejte na kolečka nakrájenou červenou chilli papričku a opékejte na středním stupni, dokud se česnek i chilli nerozvoní.
3
Přidejte 300 g očištěných a oloupaných krevet, kterým ponechte ocásky. Osolte, opepřete a opékejte, dokud krevety nebudou hotové, zhruba 5 minut. Zakápněte šťávou z půlky citronu a přidejte blanšírovaný hrášek. Lehce prohřejte a odstavte.
4
Podávejte ozdobené hráškovými klíčky a nastrouhanou kůrou z dobře očištěného citronu. Skvělá inspirace nejen na jaro.
1
V hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní 250 g cukrového hrášku z Albertovy Tržnice. Hrášek nechte 3 minuty blanšírovat, hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy se studenou vodou a ledem, aby zůstal svěží a křupavý.
2
Na pánvi na lžíci olivového oleje opečte 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, přidejte na kolečka nakrájenou červenou chilli papričku a opékejte na středním stupni, dokud se česnek i chilli nerozvoní.
3
Přidejte 300 g očištěných a oloupaných krevet, kterým ponechte ocásky. Osolte, opepřete a opékejte, dokud krevety nebudou hotové, zhruba 5 minut. Zakápněte šťávou z půlky citronu a přidejte blanšírovaný hrášek. Lehce prohřejte a odstavte.
4
Podávejte ozdobené hráškovými klíčky a nastrouhanou kůrou z dobře očištěného citronu. Skvělá inspirace nejen na jaro.