Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBlanšírovaný hrášek s chilli krevetami
Albert logoAlbert logo
  • Blanšírovaný hrášek s chilli krevetami

Blanšírovaný hrášek s chilli krevetami

Blanšírovaný hrášek s chilli krevetami
Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Světová kuchyně
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Chilli paprička 1 ks
  • Krevety neloupané 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron BIO 1 ks
  • Hráškové klíčky 1 hrs.
  • Cukrový hrášek Albertova tržnice 250 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Chilli paprička 1 ks
  • Krevety neloupané 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron BIO 1 ks
  • Hráškové klíčky 1 hrs.
  • Cukrový hrášek Albertova tržnice 250 g

Příprava

1
V hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní 250 g cukrového hrášku z Albertovy Tržnice. Hrášek nechte 3 minuty blanšírovat, hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy se studenou vodou a ledem, aby zůstal svěží a křupavý.
2
Na pánvi na lžíci olivového oleje opečte 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, přidejte na kolečka nakrájenou červenou chilli papričku a opékejte na středním stupni, dokud se česnek i chilli nerozvoní.
3
Přidejte 300 g očištěných a oloupaných krevet, kterým ponechte ocásky. Osolte, opepřete a opékejte, dokud krevety nebudou hotové, zhruba 5 minut. Zakápněte šťávou z půlky citronu a přidejte blanšírovaný hrášek. Lehce prohřejte a odstavte.
4
Podávejte ozdobené hráškovými klíčky a nastrouhanou kůrou z dobře očištěného citronu. Skvělá inspirace nejen na jaro.
1
V hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní 250 g cukrového hrášku z Albertovy Tržnice. Hrášek nechte 3 minuty blanšírovat, hned poté vodu slijte a hrášek dejte do mísy se studenou vodou a ledem, aby zůstal svěží a křupavý.
2
Na pánvi na lžíci olivového oleje opečte 2 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, přidejte na kolečka nakrájenou červenou chilli papričku a opékejte na středním stupni, dokud se česnek i chilli nerozvoní.
3
Přidejte 300 g očištěných a oloupaných krevet, kterým ponechte ocásky. Osolte, opepřete a opékejte, dokud krevety nebudou hotové, zhruba 5 minut. Zakápněte šťávou z půlky citronu a přidejte blanšírovaný hrášek. Lehce prohřejte a odstavte.
4
Podávejte ozdobené hráškovými klíčky a nastrouhanou kůrou z dobře očištěného citronu. Skvělá inspirace nejen na jaro.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 4 dny

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 4 dny

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.