×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Drážďanská štola

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Drážďanská štola

Co budete potřebovat

100–200 ml mléka
2/3 kostky droždí
125 g cukru
500 g hladké mouky
125 g cukru
½ lžičky soli
špetka muškátového oříšku
100 g rozinek
1 lžička citronové kůry
200 g másla
2 žloutky
1 lžíce rumu
100 g mandle, oloupané
100 g pekanů
100 g marcipánu, na větší kousky
125 g cukru moučka na posypání

Jak na to?

Začnu kváskem. V kastrůlku ohřeju trochu mléka, přidám kvasnice, lžíci cukru a mouky, promíchám a nechám vzejít. Do mísy prosiju 250 g mouky, přisypu cukr, sůl, muškátový oříšek, rozinky, citronovou kůru a 4/5 kostky másla, které jsem předtím utřela se žloutky a rumem. Do mísy přiliju mléko, vzešlý kvásek a vše dobře propracuju vařečkou a pak do lepivého těsta přisypu zbytek mouky. Na vále vypracuju polotuhé těsto a nechám ho v teple vykynout. Trvá to tak hodinu. Do těsta vpravím marcipán a pak ho rozválím na obdélník 30×40 cm. Kratší okraje přehnu do středu, delší do dvou třetin z každé strany tak, že se okraje na středu asi jednou třetinou překrývají. Z upečené štoly odstraním spálené rozinky. Ještě horkou ji potřu zbytkem rozpuštěného másla, pořádně posypu moučkovým cukem a dám vychladnout. Nakonec ji zabalím do alobalu, aby „došla“.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Drážďanská štola

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2016 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

100–200 ml mléka
2/3 kostky droždí
125 g cukru
500 g hladké mouky
125 g cukru
½ lžičky soli
špetka muškátového oříšku
100 g rozinek
1 lžička citronové kůry
200 g másla
2 žloutky
1 lžíce rumu
100 g mandle, oloupané
100 g pekanů
100 g marcipánu, na větší kousky
125 g cukru moučka na posypání

Jak na to?

Začnu kváskem. V kastrůlku ohřeju trochu mléka, přidám kvasnice, lžíci cukru a mouky, promíchám a nechám vzejít. Do mísy prosiju 250 g mouky, přisypu cukr, sůl, muškátový oříšek, rozinky, citronovou kůru a 4/5 kostky másla, které jsem předtím utřela se žloutky a rumem. Do mísy přiliju mléko, vzešlý kvásek a vše dobře propracuju vařečkou a pak do lepivého těsta přisypu zbytek mouky. Na vále vypracuju polotuhé těsto a nechám ho v teple vykynout. Trvá to tak hodinu. Do těsta vpravím marcipán a pak ho rozválím na obdélník 30×40 cm. Kratší okraje přehnu do středu, delší do dvou třetin z každé strany tak, že se okraje na středu asi jednou třetinou překrývají. Z upečené štoly odstraním spálené rozinky. Ještě horkou ji potřu zbytkem rozpuštěného másla, pořádně posypu moučkovým cukem a dám vychladnout. Nakonec ji zabalím do alobalu, aby „došla“.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty