Domácí žitný chléb s Májkou
Ingredience
125 g | chlebové pšeničné mouky |
¼ | sušeného droždí |
250 ml | vody pokojové teploty |
125 g | chlebové pšeničné mouky |
250 g | žitné celozrnné mouky |
1 | a ½ lžíce soli |
1 | lžíce cukru |
½ | lžičky sušeného droždí |
250 ml | vody pokojové teploty |
40 ml | plnotučného mléka |
2 | Májky |
svazek pažitky |
Postup přípravy
Den před pečením si připravte kvásek. V míse promíchejte mouku, droždí a vodu a nechte minimálně osm hodin stát. Po uplynulé době vypracujte těsto. Ke kvásku přidejte obě mouky, sůl, cukr, droždí, vodu a mléko. V robotu nastavte pomalý chod a nechte míchat 20–30 minut. Pokud by vám těsto připadalo příliš hutné, přidejte ještě trochu vody. Poté zakryjte utěrkou a nechte dvě hodiny kynout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Pracovní plochu lehce posypte moukou. Těsto vyndejte z mísy a pomoučněnou rukou překládejte střídavě ze všech stran do středu, aby se postupně překládalo přes sebe. Toto udělejte nejméně čtyřikrát a pak ještě nechte na plechu pod utěrkou 30 minut odpočinout. Pečte 50 minut a nechte zcela vychladnout.
Podávejte bohatě pomazané Májkou a čerstvou pažitkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY